24-06-2020

DPS Budva: Razriješeni budvanski funkcioneri nervozni zbog aktivnosti tužilaštva

U cilju tačnog informisanja javnosti o dešavanjima u Opštini Budva, obavještavamo građane da je po zahtjevu SDT u toku postupak izuzimanja dokumentacije po tri različita predmeta koja se odnose na poslovanje Opštine, saopšteno je iz OO DPS Budva. Ta okolnost, kako su naglasili, baca novo svjetlo na činjenicu da je, prema njihovim riječima, prisutna povišena nervoza kod razriješenih funkcionera Opštine Budva.


Saopštenje prenosimo integralno:

Takođe, obaviještavamo javnost da ne postoji precizna evidencija dolaska zaposlenih na posao, niti elektronskim putem niti drugačije, po jasnim protokolima. Očita je namjera vršilaca dužnosti da uvedu jasnu evidenciju dolaska na posao, sa preciznim protokolom iz domena zakona i propisa koji uređuju radne odnose. Očigledno je da bivša vlast nema evidenciju ko je sve na platnom
spisku Opštine Budva.To ukazuje da postoji osnovana sumnja da je bivša vlast zapošljavala partijski, bez mjere i mimo zakona. Svjesni svog nerada u prethodnom periodu oni ponovo pokušavaju da zamijene teze i prikriju svoju neodgovornost i neznanje.

Takođe želimo da obavijestimo da je nestao djelovodnik iz skupštinske službe, što dovodi do dodatnih povreda zakona i krivične odgovornosti, počinilaca i nalogodavca. Naglašavamo da svi zaposleni u opštini, koji ne izvršavaju radne zadatke precizirane ugovorima o radu i djelu, dovode sebe u rizik
disciplinske, ali i krivične odgovornosti, jer će evidentno nadležni biti u obavezi da podnesu i krivične prijave, zbog otuđenja skupštinske dokumentacije.

Vjerujemo ipak da je ovo jedan od scenarija kojim bivši funkcioneri Opštine Budva pokušavaju, iz ličnih pobuda, da odlože trenutak suočavanja sa odgovornošću pred nadležnim institucijama, koji im se evidentno primakao.