09-07-2022

DPS Budva: Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama

OO DPS Budva svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućuje iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih i najradosnijih praznika Islama, praznika koji, kako su kazali, simbolizuje žrtvu, ljubav, praštanje, pomirenje, vjeru i molitvu.


Foto: DPS Budva

"Kurban bajram je poseban dan za okupljanje porodice i dragih ljudi, koji uvijek podsjeća na lijepu tradiciju i običaje.
Upućujemo vam iskrene čestitke uz želju da praznik proslavite u radosti, miru i blagostanju sa svojim porodicama, komšijama i dragim prijateljima, okrenuti pravim vrijednostima i životnim radostima. Neka vam predstojeći praznični dani budu pravi putokaz istinskim vrijednostima", naveli su u čestitki.

Kako su kazali, ovaj praznik je simbol darivanja i brige za sve ljude, posebno za one kojima je potrebna pomoć i podrška - praznik koji nas podsjeti da moramo biti dobri ljudi uvijek upućeni jedni na druge i uvijek jedni za druge.

"Dani Kurban bajrama izvor su životnih radosti i vrijednosti koji nas upozore da u mnoštvu svakodnevnih obaveza koje nas sve više udaljavaju moramo naći vrijeme za druge ljude oko nas, pružajući im podršku i razumjevanje što posebno simbolizuje Kurban bajram.
Ovo su dani kada je potrebno posvetiti se porodici kao stubu najvećih vrijednosti, okrenuti se oko sebe i vođeni Bajramskim porukama pružiti ruku svim ljudima dobre volje. Neka bude berićetan, čestit i blagoslovljen Kurban bajram. Živjeli!", kazali su iz DPS Budva.