06-07-2017

DPS: Privremeno rukovodstvo postavilo privremenu rasvjetu

Sugrađani znaju, a i vide, da je novo opštinsko rukovodstvo do sada jedino uspjelo da upali svjetlo na završenoj rekonstrukciji saobraćajnice na ulazu u Budvu, saopštavaju iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (OO DPS) Budva.

DPS: Privremeno rukovodstvo postavilo privremenu rasvjetu | Radio Televizija Budva

Kako su istakli, nova vlast ni to nije bila sposobna da uradi valjano jer, iako je tender za posao bio završen prije godinu, na ovoj značajnoj dionici metropole crnogorskog turizma postavljena je privremena rasvjeta.

"Rasvjeta na ovom dijelu svakako je dobar potez za grad, medjutim, privremena rasvjeta nije nešto čime se treba pohvaliti. Vjerujemo da je to zato što i sami predstavnici vlasti znaju da su privremno tu, da su zapravo zalutali i da treba što prije da odu. Osim što ništa konkretno ne radi, privremno rukovodstvo opštine Budva zaboravlja i na data obećanja, a jedno od njih odnosilo se na smjenu predsjednika Odbora direktora gradskog vodovoda sa čijom se istinskom biografijom, koja bilježi preko dvadeset razbojništava, predsjednik opštine upoznao "tek" nakon što ga je imenovao na tu funkciju. Novu opštinsku vlast čine oni koji su tu usled nepotizma, nema profesionalizma, nema stručnosti, nema znanja, ali ima revanšizma", naglašavaju iz DPS-a Budva.

Oni su podsjetili da je inspekcija većem dijelu opštinskog rukovodstva zabranila rad zbog neispunjavanja uslova za poslove koje obavljaju.

"Međutim, oni i dalje uredno dolaze na posao, primaju plate, što je protivzakonito, a toliko su se kleli u poštovanje propisa i časno djelovanje... Privremeno rukovodstvo unajmilo je privatni Institut za razvoj poslovnih sistema kako bi, adekvatno i u skladu sa propisima, bila izvršena sistematizacija svih organa i službi lokalne samouprave. Poenta je što se ne planira istinska racionalizacija radnih mjesta, cilj je nepodobne poslati kući kako bi, umjesto njih, bili zaposleni glasači nove vlasti. Za šest mjeseci vladavine privremeno rukovodstvo uspjelo je da usvoji plan investicija koji je urađen bez izvještaja o stanju uređenja prostora, koji mora prethoditi u skladu sa zakonom o uredjenju prostora i izgradnji objekata. Tender za dio saobraćajnice kod kapele u Petrovcu je završen još prije godinu kada je izabran i izvođač radova, privremeno rukovodstvo nije htjelo da završi započeti posao. U politici je opšte poznato da kada neko nešto ne umije, on krivicu svali na prethodnike, a to novi privremeni konstanto rade", ističu u saopštenju OO DPS-a Budva.

Prema navodima DPS-a, opštinsko rukovodstvo je imalo vremena da se dokaže, ali je sve ostalo na riječima i intervjuima u pristrasnim medijima, kako bi se narodu zamazale oči.

"Mrzitelji Crne Gore koji sjede u Skupštini, štiteći jedni druge, misleći da ih tako neće stići pravda za ono što su učinili, koalicioni su partneri Demokrata koje se kunu u poštenje, posvećenost, predanost i iskrenost našoj državi. Zašto nema promjena koje su toliko najavljivane od strane nove privrmene vlasti? Valjalo bi da novi privremeni objasne zašto se u Budvi nakon njihovog dolaska na vlast sve svelo samo na podjele", pitaju iz OO DPS-a Budva u saopštenju dostavljenom medijima.