05-09-2020

DPS: Spremni smo da bezuslovno podržimo svaku vladu koja ostvaruje nacionalne interese Crne Gore

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na sinoćnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrao je rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.



Kako su istakli, svi u Crnoj Gori imaju razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan

"DPS je, kao što našoj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji", istakli su iz te partije.

Ocijenili su da je Demokratska partija socijalista i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori.

"Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh", naveli su u saopštenju.

Uprkos tome, kažu da partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su, kako navode, ključne vrijednosti koje su ostvarili

"Izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje."

Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija te vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, još jedna je poruka sjednice Glavnog odbora.

"Zaključeno je takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mjesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije", poručili su iz DPS-a.