02-04-2020

Dr Lazović: Bolnice u Kotoru, Baru i na Cetinju otvorene za porodilje iz Budve

Trudnice iz Budve koje žele da budu porođene u bolnicama u Baru i Kotoru, kao i na Cetinju, porođaj nesmetano mogu obaviti u porodilištima pri pomenutim zdravstvenim ustanovama, istakao je rukovodilac Kriznog medicinskog štaba dr Ranko Lazović.

Dr Lazović: Bolnice u Kotoru, Baru i na Cetinju otvorene za porodilje iz Budve | Radio Televizija Budva

Foto: Skrinšat

"Porodilje iz Budve koje žele da budu porođene u bolnici "Danilo I" na Cetinju nesmetano mogu da taj dio obave u cetinjskoj bolnici koja radi u punom kapacitetu i njihovo porodilište je poptuno operativno", kazao je Lazović na jučerašnjoj konferenciji za medije, odgovarajući na pitanje novinara TV Budva.

Prema njegovim riječima, isto važi i za porodilišta u Kotoru i Baru.

"Iako je 16 ljekara u Baru u izolaciji, proodilište radi normalno. Tamo su dva naša ginekologa, tri babice, neonatolog naš veoma iskusan, dva anesteziloga, tri instrumentara, dva anestetičara. Bolnica Bar je kadrovski zaokružena tako da može da radi potpuno nesmetano", istakao je on.

Kako je rukovodilac Kriznog medicinskog štaba naglasio, briga potencijalnih porodilja u Budvi je na obostrano zadovoljstvo neosnovana.

"Neka one bude potpuno mirne, neka izaberu jedan od tri grada, gdje će na svijet donijeti još jednog ili dva naša građanina", zaključio je Lazović.