13-06-2014

Druga međunarodna naučno-stručna konferencija Mediji i PR na temu Novinarstvo - kriza profesije

Druga međunarodna naučno-stručna konferencija Mediji i PR na temu Novinarstvo - kriza profesije biće održana od danas pa do kraja vikenda u Bijelom Polju u organizaciji Unije lokalnih Javnih emitera Crne Gore.

Druga međunarodna naučno-stručna konferencija Mediji i PR na temu Novinarstvo - kriza profesije | Radio Televizija Budva

Konferenciju će otvoriti Prof. dr Sanja Vlahović, ministarka nauke u Vladi Crne Gore.

Na svečanom otvaranju sa početkom od 10:30 u konferencijskoj sali hotela Franca govoriće i predsjednik UO Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore mr Dragić Rabrenović, predsjednik Opštine Bijelo Polje mr Aleksandar Žurić, direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore Abaz Džafić, kao i ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore dr Suad Numanović.

Predsjednik Upravnog odbora Unije mr Dragić Rabrenović istakao je da će to biti jedinstvena prilika da na jednom mjestu stavove ukrste struka i nauka.

O temi će se prvog dana raspravljati na Okruglom stolu na kome će panelisti biti stručnjaci iz oblasti medija iz inostranstva i na kome će učestvovati više od 50 predstavnika fakulteta i medija iz Crne Gore i regiona. Ključni govornici su prof. dr Paolo Manćini (Paolo Mancini), Univerzitet u Peruđi, Italija i prof. dr Ričard Ruk (Richard Rook) Fakultet za ekonomiju i pravo u Berlinu, Njemačka.

Drugi dan konferencije posvećen je izlaganjima naučnih i stručnih radova na više sesija sa diskusijama.

Direktor Radio Televizije Budva, doc. dr Dragan Klarić će na konferenciji prezentovati naučni rad na temu "Finansijska kriza lokalnih javnih emitera" i biti moderator prvog panela na kome će učestvovati Julia Rooke, direktorica produkcijske kuće Interesting film company iz Londona.