08-11-2023

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ organizuje besplatnu obuku za mlade ljude iz Budve, Kotora i Herceg Novog

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ poziva sve mlade ljude koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na drugu u nizu besplatnih dvodnevnih obuka "Finansiranje projekata", posvećenu sticanju konkretnih znanja i vještina mladih u vezi pronalaženja adekvatnog donatora/sponzora za finansiranje svojih projekata u kulturi.


Foto: Društvo za kulturni razvoj „Bauo“

Tokom obuke mladi će steći konkretna znanja i vještine za uspješno prikupljanje sredstava i finansiranje projekata. Učesnici/e će naučiti kako da identifikuju izvore finansiranja kod potencijalnih domaćih i inostranih donatora, da pišu dobre aplikacije za grantove i razvijaju održive budžete za projekte u kulturi. Obuka je dragocjena za sve one koji žele da ostvare svoje projekte uz podršku različitih finansijskih izvora iz zemlje i inostranstva. Kroz praktične analize, vježbe i primjere iz realnog okruženja polaznici/ce će dobiti dobru teorijsku i praktičnu osnovu za uspješno pronalaženje finansijske podrške u kulturi.

Trener s kojim će se raditi je Marko Pejović, iskusni edukator iz Podgorice, s bogatim radnim iskustvom ove vrste, koji je vodio i prvu obuku „Od ideje do projekta“.


Marko Pejović, trener prve i druge obuke,, Foto: Društvo za kulturni razvoj "Bauo"

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj "Bauo" narednog vikenda (11. i 12. novembar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Pošto je obuka, kao i cio projekat, prije svega namijenjen mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, definisano je da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 11. novembar) i obroke u Budvi tokom oba dana. Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale.

Prijave traju do 9. novembra

Svi/e zainteresovani/e mogu nas kontaktirati i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 9. novembra 2023. godine, u 12.00h.

Maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10.

Organizatori podsjećaju da je u pitanju druga od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz kulturi koji dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje ćemo ove jeseni i zime organizovati u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu "Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi", možete se informisati na vebsajtu organizatora.

drustvobauo.wordpress.com

"Podsjećamo, Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat "Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi", podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“", navodi se u saopštenju.