20-12-2023

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ organizuje besplatnu obuku za mlade ljude u Budvi

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ poziva sve mlade ljude koji žele pokrenuti neki spostveni biznis ili se već bave, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na šestu u nizu besplatnih obuka pod nazivom „Pokretanje biznisa“.


Foto: Društvo za kulturni razvoj Bauo

Saopštenje prenosimo integralno:

Tokom dva dana ove obuke biće prikazani konkretni koraci i date smjernice o tome kako se samouposliti, odnosno kako pokrenuti sopstveni posao, bilo da je riječ o biznisu, startup inicijativi ili nevladinoj organizaciji. Obuka donosi upoznavanje sa ključnim procedurama i nudi razumijevanje procesa osnivanja i upravljanja pravnim licima u domenu kulture, odnosno kulturnih i kreativnih industrija. Učesnici/ce će naučiti kako da razviju poslovni plan i izrade osnove akte pravnog lica, upoznati se sa pravnim i administrativnim zahtjevima i time kako da upravljaju operativnim aspektima poslovanja u svijetu kulture

Trener s kojim će učesnici/ce raditi je Nikola Bada Radonjić, vizuelni i multimedijalni umjetnik, producent i ekspert za kulturne politike s bogatim iskustvom saradnje na domaćoj i međunarodnoj kulturno-umjetničkoj sceni, kreativni direktor DAA Montenegro d.o.o. iz Podgorice.

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ tokom vikenda (23. i 24. decembar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Obuka, kao i projekat u cjelosti, namijenjen je prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, te je definisano da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 23. decembar) i obroke u Budvi tokom oba dana. Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale.

Svi/e zainteresovani/e mogu nas kontaktirati i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 21. decembra 2023. godine u 18.00h.

Napominjemo da je maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10.

Podsjećamo, u pitanju je šesta od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje ćemo ove jeseni i zime organizovati u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati na vebsajtu organizatora.

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.