26-09-2023

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ realizuje projekat „Humanistika i inovacije za djecu i mlade iz Petrovca na Moru“

U okviru 11. „Dana nauke i inovacija“ Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, koji se održavaju od 27. do 30. septembra pod pokroviteljstvom Five Grupe, Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ učestvuje sa projektom „Humanistika i inovacije za djecu i mlade iz Petrovca na Moru“.


Foto: Društvo za kulturni razvoj „Bauo“

Kako su saopštili iz Društva, projekat podrazumijeva realizaciju nekoliko ključnih aktivnosti, i to:

- četvrtak, 28. septembar – 12.20h – interaktivno predavanje za učenike Osnovne škole „Mirko Srzentić“ u Petrovcu na Moru;

13.10h – interaktivno predavanje za učenike Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva – PO Petrovac na Moru;

- petak, 29. septembar – 10.00h – svečano otvaranje međunarodne konferencije „Humanistika, inovacije & mladi“, Spomen-dom „Reževići“, Reževići (program konferencije traje tokom cijelog dana, do večere)

- subota, 30. septembar – 10.00h – drugi dan međunarodne konferencije „Humanistika, inovacije & mladi“, Spomen-dom „Reževići“, Reževići (program konferencije traje do ručka).

"Cilj projekta jeste da se tokom posebnih interaktivnih predavanja i radionica približe humanistika i inovacije djeci i mladima iz našeg grada putem konkretnih i zanimljivih primjera iz naučno-istraživačke prakse, o kojima nemaju prilike da se informišu tokom školovanja, kao i da se tokom dvodnevne konferencije približe djeci, omladini i svoj zainteresovanoj javnosti inovativne pristupe u humanistici. Partneri i prijatelji projekta su petrovačka JU Osnovna škola „Mirko Srzentić“, JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje Budva i JU Muzeji i galerije Budve. Ulaz na konferenciju je slobodan i svi zainteresovani su dobrodošli", kazali su iz Društva za kulturni razvoj „Bauo“.