09-06-2020

Druženje Gradske muzike Budva i Mjesne muzike Đenovići na Žanjicama

Članovi Gradske muzike Budva odazvali su se pozivu Mjesne muzike Đenovići i u nedjelju bili njihovi gosti na druženju upriličenom na Žanjicama.



"Druženje na poziv Mjesne muzuke Đenovici, naših starih drugara, je bilo za pamćenje. Dovoljan je bio samo jedan poziv njihove uprave da se brzo organizujemo i rado odazovemo u velikom broju. Druženje, sportske igre, roštilj i, kao kruna svega, zajednički smo posadili veliki čempres sa posvetama oba orkestra", kazao je za naš portal predsjednik Gradske muzike Budva Željko Vasović.

Kako je istakao, simbolika odnosa dva orkestra,je bila i veoma tvrda zemlja tako da su, faktički svi, na smjene, učestvovali u kopanju.

"Svi smo bili kao jedna porodica. Slučajni prolaznik ne bi mogao da podjeli to društvo na Đenovice i Budvane, stare i mlade, limene ili drvene instrumente. Cijelodnevni izlet na Žanjice, te nedjelje, 7. juna, ostaće u prelijepom sjećanju, ali i kao samo jedno od naših čuvenih druženja. Nastavak slijedi", rekao je on.



Gradska muzika još uvijek nema angažmana ali entuzijazam muzičara svakako ne izostaje.

"Želja za sviranjem je tolika da prisustvo na probama nikad nije bilo veće. Takođe i želja za svim što ide u opis tog "posla".Biti član Gradske muzike podrazumjeva cijeniti najbolje ljudske osobine i baštiniti takvu tradiciju. Upravo to smo dokazali na Žanjicama", naveo je naš sagovornik.