16-06-2021

Đurašević: Novoizabrani komandir stanice policije u Budvi, podanik DPS-a i režima Mila Đukanovića

Član Asocijacije mladih SNP Budva, Đorđe Đurašević poručio je da, "kao jedna od mnogih žrtava svrgnutog režima Mila Đukanovića", iskazuje protest zbog pogrešnih odluka Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, a konkretno zbog činjenice da su u CB Budva, prema njegovim riječima, još uvijek zaposleni policajci bliski prehodnoj vlasti.


Đurašević, Foto: SNP Budva

"Imajući u vidu da DPS jurišnici i dalje vrše funkcije u Centru bezbjednosti Budva, iskazujem zabrinutost za svoju i bezbjednost mojih “saboraca” iz ljeta 2020 godine, jer smo kao politički neistomišljenici i dalje na njihovoj meti. Takođe, sve dok se ne ispravi nepravda prema časnim službenicima koji su odbili da tuku svoje sugrađane, ne možemo očekivati da se vrati povjerenje građana u organe Ministarstva unutrašnjih poslova", naglasio je Đurašević.

On je dodao da Socijalistička narodna partija, kao jedan od najstarijih opozicionih subjekata i boraca za pravdu, ne može nijemo posmatrati dok, kako je naveo, podanik koji je bio vjeran “velikom šefu” sve do 1. septembra, presvlači odijelo i za to kao nagradu dobija funciju komandira policije.

"Za predhodno navedenu tvrdnju da je novoizabrani komandir stanice policije u Budvi, podanik DPS-a i režima Mila Đukanovića, u najmanju ruku je indikativan dokaz račun za vodu koji sam dobio od Odbora direktora te firme. Ovim putem dostavljam račun u kojem se jasno vidi da je vodomjer poslednji put očitan 20.11. 2011. godine i po tom računu ima dugovanje u iznosu od 2.021,58 eura", rekao je član Asocijacije mladih SNP Budva.


Foto: SNP Budva


Foto: SNP Budva

DPS je, podvlači Đurašević, selektivnom naplatom dugova, ne samo nagrađivao svoje pobornike, već i njegovao fiskalnu nekulturu.

"Mjesto komandira je izuzetno odgovoran posao i kao takav zahtjeva autoritativnu, pravednu i odgovornu osobu na toj poziciji, zbog čega smatramo da pomenuti gospodin očigledno ne zaslužuje tu funkciju", zaključuje se u saopštenju.