19-02-2024

Dvodnevna obuka o poslovnoj komunikaciji 24. i 25. februara u Budvi

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ upućuje obavještenje i poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na desetu besplatnu dvodnevnu obuku „Poslovna komunikacija“. Obuka će biti održana u Omladinskom klubu Budva 24. i 25. februara u terminu od 10 do 18h.


Foto: Društvo za kulturni razvoj „Bauo“

Događaj, kako su naveli, ima za cilj da kod polaznika i polaznica unaprijedi vještinu komunikacije i emocionalne inteligencije kako bi se poboljšala efikasnost i uspješnost u poslovnom svijetu, često prepunom raznih stresnih izazova.

"Tokom obuke će naučiti kako bolje razumjeti sebe i druge, kako dodatno razvijati empatiju i stvarati zdrave odnose na radnom mjestu. Takođe, obuka će se baviti tehnikama konstruktivne komunikacije, rješavanja konflikata i upravljanja stresom u poslovnom okruženju, kao i verbalnom i neverbalnom komunikacijom, kojima uvijek, svjesno ili ne, ostavljamo određeni utisak na ljude oko sebe", kazali su organizatori u saopštenju.

Obuku vodi Sonja Radović, psihološkinja i ekonomistkinja, savjetnica transakcione analize, sa višegodišnjim iskustvom u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, psihološkinja u JU Druga osnovna škola u Budvi.


Radović, Foto: Društvo za kulturni razvoj „Bauo“

"Obuka, kao i projekat u cjelosti, namijenjen je prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, te je definisano da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Svi učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 27. februar) i obroke u Budvi tokom oba dana. Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale", kazali su iz Društva „Bauo“.

Napominju da ih svi zainteresovani mogu kontaktirati i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 22. februara godine u 18h.

Maksimalan broj učesnika po obuci je 10.

"Podsjećamo, u pitanju je deseta od ukuno 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje tokom kraja 2023. i početka 2024. organizujemo u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati na vebsajtu organizatora", navodi se u saopštenju.

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.