02-11-2018

Džaković: Vjeruje li iko da Krapović nije od početka znao kakvi su ugovori njegovih direktora?

Nezavisni odbornik Stevan Džaković održao je danas press konferenciju i upitao građane vjeruje li iko da predsjednik Krapović nije od početka znao kakvi su ugovori njegovih direktora pa i, mjesecima već napadane, gospođe Đurašković iz Muzeja i galerija?

Džaković: Vjeruje li iko da Krapović nije od početka znao kakvi su ugovori njegovih direktora? | Radio Televizija Budva

Džaković ističe da je taj ugovor potpisao čovjek kojeg su Demokrate postavile da bude predsjednik Savjeta Muzeja i galerija, i ako dotični u trenutku postavljenja nije imao visoku stručnu spremu, te nije ni mogao po zakonu pokrivati to mjesto.

"Poštovani građani, šta je to ako nije primjer partijskog zapošljavanja, upravo onoga protiv čega smo se svi zajedno u opoziciji borili i zalagali da ćemo prekinuti takvu praksu, a evo to nisu prekinuli. U svemu ova vlast kopira DPS-ove postupke i to sam od početka napadao. To je još jedan dokaz da su isti kao i DPS.

Nije ovdje problem u tome da li će direktorica Muzeja i galerija potpisati aneks ili ne. Problem je u činjenici da su se takvi ugovori uopšte sastavljali. Ja ne vjerujem da predsjednik Demokrata za Budvu Dragan Krapović nije odobrio te ugovore, jer ako nije reagovao ranije, dok Crnogorska nije na tome insistirala, znači da je znao i odobravao.

On tvrdi suprotno, a to dokazuje navodnim dogovorom da se sve sakrije od javnosti, kako je i sam u nastavku 18. sjednice rekao za govornicom.

Znači, sve bi bilo u redu kada javnost ne bi znala za to. Koliko toga skrivate od javnosti a tiče se građana Budve, živo me interesuje, Predsjedniče?", upitao je Dđaković.

"Saznajem da ovih dana poslenici javne riječi koje plaćate mimo budžetom predviđenih izdataka, a vjerovatno ćete ih staviti u izdatke za marketing, naporno rade da i meni pronađu crnu mrlju kako bi vi bili zadovoljni.

No, vaše i moje eventualne greške nemaju istu težinu.

Podsjetiću vas da su funkcioneri uvijek dobijali svoje plate i do godinu dana nakon prestanka radnog odnosa, odnosno do trenutka kada se ponovo zaposle. Vi isplaćujete sve odjednom bez obzira da li je neko našao posao ili nije. Isplatili ste otpremnine i ljudima koji su odradili mandat i još se zaposlili i to vam je u redu, ili kako Demokrate vole da kažu moralno, poput isplate bivšem direktoru RTV Budva, koji je svoj manadat odradio do kraja, zaposlio se, a od vas još i dobio mjesto u nekom UO.

Pretpostavljam da je za ovakve greške kriv vaš savjetnik za pravo bez radnog iskustva, pa bih vas pitao kako može da Vas savjetuje neko ko ima manje iskustva od Vas, zar savjetnik ne treba da bude osoba od koje se može nešto naučiti, koja ima široka znanja i iskustva? Ili je i to još jedan dokaz nepoštovanja predizbornih obećanja o depolitizaciji. Kako Savjetnik zna malo o tome za šta prima platu, možete misliti koliko onda zna Predsjednik.

Ponekad pomislim da nema školskog druga ili kuma kojeg niste zaposlili. To se zove mreža predsjedniče Krapoviću, to je radio tihi čovjek iz Krimovice, i svi znamo do čega je to dovelo Budvu", naveo je Džaković.

"Da je kojim slučajem naš predsjednik Krapović izglasan direktno od građana, a ne lidera iz Podgorice, vjerujem da bi ipak primao te iste građane, ovako jedino je za ove dvije godine primao lidere iz Podgorice, i to u svom kabinetu, u radno vrijeme i tako prekršio zakon na koji se pozivao.

Primjera radi, njegov prethodnik to nikada nije uradio, i ako je bio "tzv" predsjednik", zaključio je Džaković.