17-12-2019

Džiu - džicu Savez Crne Gore proglasio najbolje sportiste

"Džiu - džicu Savez Crne Gore shodno svojim programskim aktivnostima za 2019. godinu, sumirajući ukupne rezultate postignute na medjunarodnim takmičenjima-balkanskim, evropskim i svjetskim kupovima i prvenstvima, proglašava najuspješnije džiu - džicu sportiste za 2019. godinu", navodi se u saopštenju.



Za najboljeg sportistu Crne Gore u džiu - džicu sportu, izabran je Stefan Vukotić, za najboljeg trenera Miloš Ašanin a za najbolji klub proglašen je Džiu - džicu klub "Budva" iz Budve.

U izboru najboljih sudija proglašen je Srdjan Kujović, za fer plej ekipu Džiu - džicu klub "Mornar" iz Bara a zlatna plaketa dodijeljena je Džiu - džicu klubu "Feniks" iz Podgorice za osvojeno prvo mjesto u Jadranskoj ligi.



Zlatne plakete dodjeljene su za postignute sportske rezultate u 2019. godini u seniorskoj konkurenciji:

"Lidiji Caković, Vuku Dragutinović, Aleksandri Popović, Dejanu Vukčević, Anastasiji Petrović, Biljani Mitrović i Arsi Milić, dok su srebrne plakete dodijeljene Filipu Pešiću, Mirjani Milić i Andjeli Vukčević", navodi se u saopštenju.

Posebna priznanja za postignute sportske rezultate u 2019. godini u seniorskoj konkurenciji – Masters kategorija dodijeljena su Drašku Trniniću, Djordju Klaću i Nikoli Baštrici.

Za postignute sportske rezultate u 2019. godini, koja su ostvarena na Balkanskom prvenstvu i Svetskom kupu dodjeljena su: Mihailo Tešović, Đorđe Bogdanović. Nikola Vasović, Mihaljević Milica, Andrej Kaljević, Ljubica Nikčević, Andrija Golic, Elena Stojanović, Ljubica Nikčević, Nina Bogićević, Kristina Radosavović, Danilo Veselinović, Marija Martinović, Damjan Gledić i Ivan Šofran.

"Plakete za ostvarene takmičarske rezultate pojedincima i kolektivima kao i zahvalnice za doprinos u razvoju džiu - džicu sporta u 2019. godini biće dodijeljene na prigodnoj svećanosti koja će biti organizovana u terminu koji će biti naknadno definisan ", zaključuje se u saopštenju.