05-05-2022

Editorijal o Crnoj Gori u National Geographic Traveller-u

Britanski magazin National Geographic Traveller objaviće editorijal na šest stranica o najljepšim destinacijama u Crnoj Gori, saopšteno je iz crnogorske Nacionalne turističke organizacije(NTO).

Editorijal o Crnoj Gori u National Geographic Traveller-u | Radio Televizija Budva

Foto: NTO CG

Iz NTO su naveli da su ugostili urednicu tog magazina Saru Barel u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Kako su pojasnili, Barel boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 4. do 6. maja, u cilju pripreme editorijala.

Iz NTO su podsjetili da je taj magazin svrstao Crnu Goru u jednu od sedam najprivlačnijih destinacija za odmor u prethodnoj godini, dodijelivši joj prestižno priznanje „Best of the World 2021“.

“Tokom posjete, novinarka će biti u prilici da se upozna sa raznolikošću turističke ponude Crne Gore, od Žabljaka do Boke Kotorske”, rekli su iz NTO.

Oni su kazali da su prva dva dana studijske posjete bila posvećena obilasku nacionalnih parkova (NP) Durmitor, Biogradska gora i Skadarsko jezero.

Barel je rekla da ju je za dolazak u Crnu Goru inspirisala netaknuta priroda, dodajući da su njeni prvi trenuci u zemlji prevazišli sva očekivanja.

“To je ono o čemu ste sanjali, naročito poslednjih par godina. Naši čitaoci vole ovakva mjesta koja su otvorena i bogata prirodom bez velike gužve. Stoga sam veoma uzbuđena što ću imati priliku da posjetim još planina, jezera, lijepih starih gradova i naravno obalu, ali trenutno uživam na sjeveru”, kazala je Barel.

Kako se navodi u saopštenju NTO-a, nakon obilaska sjevernog i centralnog regiona, nastavlja se put ka Svetom Stefanu i Boki Kotorskoj.

Iz NTO-a su rekli da će Barel, tokom obilaska primorja, posjetiti turističke lokalitete na tom području, i upoznati se sa kulturno istorijskim znamenitostima.

“Planiranim obilaskom Starog Bara, vinskog podruma Šipčanik, domaćinstva na Luštici i Njeguša biće predstavljena bogata gastronomska ponuda naše destinacije”, kazali su iz NTO.

Oni su naveli da će posjeta rezultirati editorijalom na šest stranica posvećenih najljepšim destinacijama, u "jednom od najprestižnijih britanskih magazina, u kojem će biti opisane specifične turističke ponude sva tri regiona Crne Gore".

“Imajući u vidu da portal nationalgeographic.co.uk bilježi oko 33 hiljada pratilaca i deset miliona pregleda stranice godišnje, dok se četvrtina tog broja pregleda odnosi na odjeljak o putovanjima, očekuje se da će ovaj članak doprinijeti promociji Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije na tržištu Velike Britanije i šire”, smatraju u NTO.

Oni su kazali da je posjeta realizovana uz podršku strateškog partnera Gold Travel, lokalnih turističkih organizacija Kolašina, Žabljaka, Bara, Budve, Tivta, Kotora, Cetinja i Podgorice, hotela Casa di Pino, Cue Podgorica, The Chedi Luštica Bay, kompanije Plantaže i Explorer DMC.