28-07-2021

Emilija Minić večeras nastupa na Barskom ljetopisu

Jedna od najperspektivnijih crnogorskih soprana, naša sugrađanka Emilija Minić, uz klavirsku pratnju Jelene Polović Siljeg održaće večeras koncert na festivalu Barski ljetopis. Koncert će biti održan ispred dvorca Kralja Nikole sa početkom u 21 čas.


Foto: Barski ljetopis

Kako su saopštili organizatori, njen nastup obilježiće kompozicije Glinke, Čajkovskog, Rahmanjinova, Kalmana, De Kurtisa, Falje i mnogih drugih kompozitora.

"U predivnom ambijentu pored Dvorca kralja Nikola, Emilija će svim ljubiteljima muzike pružiti ugođaj na kakav možete naići u Milanu, Njujorku, Londonu ili Parizu", stoji u zvaničnoj najavi događaja.

Emilija Minić rođena je 1991. godine. Završila je Srednju muzičku školu ”Vida Matjan“ u Kotoru u klasi profesorice Mirele Šćasni. Emilija Minić svoje školovanje nastavlja u Novom Sadu, na Akademiji lepih umetnosti u klasi profesorice Milice Stojadinović.

Nakon toga, put je vodi na prestižni konzervatorijum „Đuzepe Verdi“ u Milanu i u klasu prof. Jenny Anvelt, gdje 2016. godine završava Master studije. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na internacionalnim takmičenjima.

Usavršava se sa renomiranim umjetnicima kao što su Marija Muratovska Naumovska, Tatjana Sorlujan, Hun Lee, Jaume Aragall, Luciana D’Intino, Giacomo Prestia i Leo Nucci. Od čuvene Luciane D’Intino dobila je 2017. godine stipendiju za najperspektivniju mladu sopranistkinju.

Iza sebe ima niz solističkih koncerata u Crnoj Gori, Srbiji i Italiji. Veoma značajne uspjehe bilježi i na polju operske muzike. Živi i radi u Italiji kao slobodni umjetnik.