07-04-2022

Evropski i svjetski turoperatori zainteresovani za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Evropski i svjetski turoperatori, među kojima su Bracap Global Tours, Me2 Travel, EU Holidays PTE LTD, Henrietta Ferguson Ltd, DEHUA GmbH i drugi pokazali su značajno interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju, zaključeno je na on-line webinaru VIVA Mediterranean Marketplace koji je organizovalo Udruženje evropskih turoperatora (ETOA).


Foto: NTO

Predstavnici Nacionalne turističke organizacije (NTO) koji su učestvovali na pomenutom webinaru predstavili su turoperatorima Crnu Goru i njene turističke porencijale.

"Imajući u vidu da većina pomenutih turoperatora nema Crnu Goru u svojim programima bila je ovo odlična prilika da se upoznaju sa turističkom ponudom destinacije, kao i da se ostvari neki vid saradnje", saopšteno je iz NTO.

Generalna menadžerka turoperatora DEHUA GmbH, Liqun Ren, istakla je da su do sada njihovi putnici imali priliku da posjete Crnu Goru samo kroz obilaske Kotora, tokom putovanja kruzerom, ali smatra da destinacija ima veliki potencijal, te razmatraju i uvođenje autobuskih tura iz Njemačke.

"Događaj je bio orijentisan na ponudu Južne Evrope, a internacionalni turoperatori i kupci imali su priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom ovog regiona. Ciljna grupa turoperatora su evropski i internacionalni turisti zainteresovani za daleka putovanja, a akcenat je na ponudi obalskog, ostrvskog i ruralnog turističkog proizvoda.
U okviru webinara održana je i 30-minutna panel diskusija stručnjaka iz oblasti turizma, sa osvrtom na globalne trendove na kojoj su govorili predstavnici Udruženja evropskih turoperatora i predstavnici turističkih organizacija Castilla y Leon (Španija) i Emilia Romagna (Italija)", navode u saopštenju.

Podsjećaju da je Nacionalna turistička organizacija predstavila turističku ponudu Crne Gore na ETOA on-line B2B poslovnoj radionici Relauch ‘22“, koja se održala u novembru prethodne godine.

"Tom prilikom, predstavnici NTOCG, održali su sastanke sa turoperatorima iz Izraela, Njemačke, Amerike i dr. koji su posebno iskazali interesovanje za Crnom Gorom kao atraktivnom MICE destinacijom", kazali su oni.

Udruženje evropskih turoperatora (ETOA) je neprofitno udruženje koje, pored turoperatora, okuplja i evropske turističke organizacije, hotele, turističke atrakcije i druge kompanije koje pružaju usluge u oblasti turizma, od gobalnih brendova do nezavisnih lokalnih biznisa. Udruženje broji 1200 članova iz 63 zemlje.

ETOA B2B događaji, na kojima NTO aktivno učestvuje, nude značajne mogućnosti umrežavanja i ugovaranja za turističke profesionalce koji organizuju i prodaju evropske proizvode na tržištima širom svijeta. Radionice se organizuju širom Evrope i u Kini, a tokom radionica na godišnjem nivou se održi preko 46.000 sastanaka.