03-05-2018

Evropski skup dermatologa u Budvi

15. Proljetnji kongresa Evropske akademije dermatovenerologa, „15. EADV Spring Symposium“ će se, u organizaciji Evropske akademije za dermato-venerologiju, održati u kongresnim centrima hotela Splendid i hotela Mediteran u Bečićima od 03 – 05. maj.

Evropski skup dermatologa u Budvi | Radio Televizija Budva

Nakon Brisela, Atine, Valensije, Beograda, Verone i Budva postaje domaćin značajnog međunarodnog medicinskog skupa. Prema riječima organizatora, najveći medicinski kongres u istoriji Crne Gore, 15. Spring Symposium, okupiće od 3. do 6. maja oko 1.500 eminentnih imena iz cijelog svijeta na stručnim sesijama.

Prof. Martino Neumann, ispred radne grupe EADV-a, koji je početkom maja posjetio Crnu Goru istakao je: "Ključ uspjeha Crne Gore je bila jednostavna i jasna prezentacija mogućnosti i spremnosti za organizaciju ovog važnog događaja kao i velika želja, entuzijazam i dobro lobiranje dr Predraga Štileta kod članova borda EADV-a. Sa zadovoljstvom ću doći u vašu zemlju i uživati, siguran sam, u dobroj organizaciji i sadržaju ovog važnog evropskog skup".

"Za mene lično i za Udruženje dermatovenerologa Crne Gore, ali i za cijelu Jugoistočnu Evropu ovo je veliki uspjeh", naglašava predsjednik crnogorskog udruženja dr Predrag Štilet i dodaje da se nada da će ovaj skup pomoći umnogome tome da Crna Gora bude prepoznata kao dobra destinacija za kongresni turizam i da će ubrzati proces izgradnje velikog kongresnog centra koji će na jednom mjestu moći da okupi veliki broj učesnika.

Ceremonija svečanog otvaranja planirana je za danas, od 18 sati, na prostoru kod otvorenih bazena hotela "Splendid".

Turistička organizacija Budve podržava ovaj projekat.