20-12-2015

FBT: Studenti i saradnici prezentuju naučno-istraživački projekat o značaju inovativnosti za turizam Crne Gore

FBT: Studenti i saradnici prezentuju naučno-istraživački projekat o značaju inovativnosti za turizam Crne Gore | Radio Televizija Budva

Studenti i saradnici Fakulteta za biznis i turizam Budva zajedno sa učenicima SMŠ “Danilo Kiš” iz Budve u proteklih nekoliko mjeseci radili su na realizaciji naučno-istraživačkog projekta “Inovativni kapaciteti u turizmu Crne Gore”.

Projekat je uključivao terensko istraživanje sa više od 100 učesnika iz turističke privrede Crne Gore kao i izradu kratkog studentskog filma. Osnovni cilj projekta bio je da se stručnoj i široj javnosti skrene pažnja na značaj inovativnosti za turizam Crne Gore.

U amfiteatru zgrade “Akademija znanja” u Budvi u ponedeljak, 21.12. sa početkom u 19h studenti će prikazati najznačajnije rezultate istraživanja kao i kratki film “Inovacija je ključ napretka”.

Nakon prezentacije po jedan primjerak studije studenti će uručiti Ministru nauke prof. dr Sanji Vlahović i g. Draganu Ivančeviću, izvršnom direktoru hotela "The Queen of Montenegro", pokroviteljima i strateškim partnerima na ovom projektu.



Tim povodom, danas su gosti programa Radio Budve bili:

- Bojana Rucović koordinator tima na snimanju filma, inače, saradnik u nastavi na Fakultetu
- Luka Martinović, student IV godine, tim lider istračivačkog tima
- Dragana Zečević, student III godine, tim lider na snimanju filma

U prilogu možete poslušati razgovor, koji je sa njima vodila Danijela Benić: