26-06-2014

Festival hrane i vina u Porto Montenegru

Festival hrane i vina održaće se ovog vikenda, od petka, 27. do nedjelje 29. juna na različitim lokacijama u nautičkom naselju Porto Montenegro, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Festival hrane i vina u Porto Montenegru | Radio Televizija Budva

Festival će početi salonom vina SuperWine u petak 27. juna u 20 sati u luksuznom ambijentu Lido kompleksa čiji su organizatori koncept radnja Supermarket i magazin Wine Style, najavili su juče iz Porto Montenegra.

Salon vina SuperWine koji će biti održan u petak i subotu okupiće najprestižnije evropske vinarije, pa će svi zainteresovani posjetioci imati priliku da degustiraju proizvode vinskih podruma: Arnaldo Caprai, Monteverdi Vini, Antinori, Cantina Valpolicella Negrar, Nino Franco, Borgo Scopeto e Caparzo, Movia, Aleksandrović, GD Vajra, 13. Jul Plantaže, Kozlović, Zvonko Bogdan, Bastianich, Kovačević, Fontanafredda, Savina Wines & Olives, Chateau Kamnik, The Macallan, Santa Margherita, Sovereign Brands i Remy Martin...

Tokom trajanja Festivala hrane i vina u marini i naselju Porto Montenegro restorani će nuditi posebne pogodnosti i ponude, a tokom oba gastro festivalska dana biće organizovana i Pijaca domaćih crnogorskih proizvoda na glavnoj promenadi na potezu od rezidencijalnom kompleksu Teuta ka kompleksu Ozana.

Pijaca domaćih proizvoda biće organizovana tokom vikenda, 28. i 29. juna od 9 do 12h, i od 17 do 20h na glavnoj promenadi u naselju Porto Montenegro, a svi posjetioci će uživati u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore.

U zabavnom dijelu programa u subotu u 19h na promenadi Porto Montenegra nastupiće violinistkinja Dina Desančić, a džez klasiku na električnoj violini pratiće harmonika. U nedjelju u u 19h će nastupiti Atlas bend.

Zanimljivost za goste iz inostranstva biće prezentacija domaće radinosti žena iz NVO Bajul - izrada tradicionalnog ručnog rada – dobrotske čipke u konceptualnoj radnji AM/PM, u nedjelju od 17 časova.