31-03-2024

Festival za djecu: Na programu književna šetnja Đir po Budvi

U okviru XI Festivala književnosti za djecu "Male morske pjesme i priče", danas će, od 11 do 13 časova, biti organizovana već tradicionalana književna šetnja Đir po Budvi uz snimanje filma po ranije nastalim scenarijima na radionicama, što će takođe biti takmičarskog karaktera. Festival se održava u organizaciji JU „Narodna biblioteka Budve“ i NVO „Dramski studio Budva“.


Foto: Arhiva, Male morske pjesme i priče

Program do kraja festivala:

U ponedjeljak, 1. aprila na dječijem odjeljenju biće priređen Književni kviz za učenike budvanskih osnovnih škola u terminu od 15 do 17 časova, a tema je knjiga i film. Nakon toga, u nastavku festivala od 17 do 19 časova zainteresovani će se družiti na radionici glume pod nazivom Glumci od palube.

Završnog dana festivala, 2. aprila u amfiteatru Akademije znanja biće priređena Književna žurka uz druženje sa piscima Milutinom Đuričkovićem i Sonjom Pandorov Tešanović. Nakon toga od 17 do 18 časova biće dodijeljene nagrade festivala Male morske pjesme i priče - Mali/a od palube i upriličena izložba likovnih radova festivala kao i prikazivanje filma Piši kao što govoriš po scenariju i u režiji Radmile Knežević, koji je podržala pravoslavna crkvena opština Budva uz tehničku podršku i medijsko pokroviteljstvo RTV Budva.

Ovim će biti okončan jedanaesti književni festival Male morske pjesme i priče.



Festival je podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i Zavoda za školstvo kao i od Opštine Budva.