31-03-2015

Filijala za upravne unutrašnje poslove na novoj lokaciji

Filijala za upravne unutrašnje poslove na novoj lokaciji | Radio Televizija Budva

Filijala za upravne unutrašnje poslove u Budvi juče je počela sa radom u novim, moderno opremljenim prostorijama u TQ Plazi, čime je nakon 35 godina riješen problem gužvi i neadekvatnog prostora.

Obilazeći nove prostorije budvanske Filijale, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da su na ovaj način obezbijeđeni bolji uslovi za ostvarivanje prava i obaveza građana Budve, ali i brojnih stranaca i turista koji su gosti ovog grada.

Za opremanje, grijanje i klimatizaciju Ministarstvo unutrašnjih poslova izdvojilo je 40 hiljada eura, dok je moderan prostor površine 237 kvadrata MUP-u ustupilo Ministarstvo finansija.

Ministar Konjević izrazio je nadu da će ubrzo biti otvorena i Područna jedinica u Podgorici, sa čijom se rekonstrukcijom počelo prije nekoliko mjeseci, a poboljšanje uslova u Podgorici i Budvi, kako je kazao, od naročitog je značaja imajući u vidu novi Zakon o strancima i njegovu odredbu da je od 1. aprila izdavanje radnih dozvola za strance u nadležnosti MUP-a, a da najviše takvih zahtjeva dolazi upravo u ova dva grada.