16-05-2022

Fond biblioteke u hotelu “Tre Canne” dostigao broj od oko 700 knjiga

Ideja novinara i publiciste Ranka Pavićevića da u hotelu "Tre Canne" u Budvi formira hotelsku biblioteku, naišla je na više nego pozitivnu reakciju pisaca i pjesnika iz Crne Gore i regiona, ali i kod ljubitelja knjige, saopšteno je iz NIP "Art Press".


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako su kazali, za nešto više od godinu dana, fond biblioteke dostigao je broj od oko 700 primjeraka knjiga različitih žanrova.

Osnivač hotelske biblioteke Ranko Pavićević, poklonio je za početak 200 primjeraka knjiga iz svoje kučne biblioteke, dok je Udruženje književnika Crne Gore (UKCG) poklonilo 150 knjiga svojih članova.

"Poznati književnik i književni kritičar Perivoje Popović iz Podgorice, poklonio je 50 svojih i knjiga iz kućne biblioteke, a poznati pjesnik Slobodan Ristović iz Užica 30 svojih knjiga.
Novinari i pisci Budo Simonović iz Podgorice i Savo Gregović iz Budve, odlučili su da darivaju biblioteci u hotelu "Tre Canne", po 50 svojih i drugih knjiga iz njihovih kućnih biblioteka, a postala je tradicija da, nakon svake književne večeri koje se održavaju u ovom budvanskom hotelu, biblioteci poklone po jednu svoju knjigu", priča sa zadovoljstvom, osnivač biblioteke, novinar i publicista Ranko Pavićević.

On dodaje, da nije mali broj građana, koji redovno posjećuju književne večeri u ovom hotelu, koji su poklonili, po jedan do pet primjeraka kniga, kako bi fond biblioteke postao bogatiji.
Treba reći, da će se sa praksom darivanja knjiga nastaviti i u narednom periodu, kazao je Pavićević.