26-09-2014

Fond PIO: Za socijalno najugroženije penzionere 300.000 eura

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) opredijelio je 300 hiljada eura za isplatu jednokratne socijalne pomoći materijalno najugroženijim penzionerima.

Fond PIO: Za socijalno najugroženije penzionere 300.000 eura | Radio Televizija Budva

Novac opredijeljen budžetom Fonda PIO prenesen je juče Savezu udruženja penzionera Crne Gore, koji će ga raspodijeliti na osnovu utvrđenih kriterijuma.

Pomoć će, kako je saopšteno iz Fonda PIO, biti raspodijeljena preko Komisije za socijalno-humanitarna pitanja Saveza udruženja penzionera Crne Gore i opštinskih mjesnih udruženja penzionera.

„A na osnovu kriterijuma definisanih od navedene Komisije, kojima su obuhvaćeni stambeno pitanje, zdravstveno stanje, broj članova porodice koji se izdržavaju od penzije, visina penzije, ostali prihodi u porodici i opšte imovinsko stanje penzionera“, kaže se u saopštenju.

Opštinska udruženja penzionera i njihovi organi, dodaje se, sprovešće proceduru javnog oglašavanja, prijavljivanja penzionera, izrade spiskova i isticanja spiskova na javnom mjestu.

„Ova akcija predstavlja nastavak višegodišnje dobre prakse koj Fond PIO Crne Gore realizuje sa Savezom udruženja penzionera Crne Gore, u okviru Socijalnog programa Vlade, a sve u cilju poboljšanja materijalnog položaja penzionerske populacije“, naveli su iz Fonda PIO.