29-05-2014

Fond zdravstva prikupio pomoć za poplavljena područja

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore, kao društveno odgovorna institucija uključio se u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za poplavljena područja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, organizujući akciju prikupljanja ljekova, sanitetskog materijala, dezifenkcionih sredstava i drugog u vrijednosti od oko 10.000 eura.

Fond zdravstva prikupio pomoć za poplavljena područja | Radio Televizija Budva

Na poziv Fonda odazvalo se pet najvećih podgoričkih veledrogerija ( „FARMEGRA“. „GLOSARIJ“, „URION“, „FARMONT“ i „MEDICA“ ) i snadbjevača medicinskog potrošnog i drugog materijala koji imaju poslovnu saradnju sa Fondom. Vrijedna pošiljka će dobro doći stanovništvu poplavljenih područja za šta im dugujemo veliku zahvalnost na podršci i razumijevanju za ovu akciju, saopštili su iz Fonda za zdravstvenom osiguranje Crne Gore.

Fond je koordinirao akcijom koju je podržao i Crveni krst Crne Gore, koji je takođe izašao u susret i svojom logističkom podrškom potpomogao da se pomoć lageruje u njihovom centralnom magacinu, odakle će biti distribuirana poplavljenim područjima.

Takođe, svi zaposleni Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore pojedinačno će izdvojiti određena finansijska sredstva kako bi i na taj način pokazali humanost prema ljudima koje su zadesile elementarne nepogode velikih razmjera.