18-12-2020

Formirana Komisija za provjeru dokumentacije za hotel Kraljičina plaža

Komisija čiji je zadatak da izvrši sveobuhvatnu analizu ugovorne, planske, projektne i druge dokumentacije, kao i procedura na osnovu kojih se gradi hotel Kraljičina plaža, je formirana, saopštio je Pobjedi ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović.


Foto: Pobjeda

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, je 11. decembra na zasijedanju Skupštine Opštine Budva rekao da mu je Mitrović kazao da će zaustaviti gradnju tog hotela, međutim do toga neće doći, kako je dodao, ako za to ne bude zakonske osnove.

"Komisija će provjeriti obimnu dokumentaciju, pa će onda reagovati", kazao je Mitrović.

O nalazima komisije javnost i zainteresovani korisnici prostora, kako je najavio, javnost će biti obaviještena u narednim sedmicama.

"Obaveza Ministarstva je da na ovakav način postupa ne samo u slučaju Miločerskog parka, već i u svim drugim slučajevima intervencija značajnijeg obima u prostorima visokih prirodnih, kulturnih i ambijentalnih vrijednosti", naveo je Mitrović.

Carević je saopštio da su uputili zvaničan dopis da se odmah zaustavi gradnja hotela Kraljičina plaža premijeru Zdravku Krivokopiću i Mitroviću i da odgovor od premijera još nijesu dobili, a da je sa Mitrovićem bio u telefonskom kontaktu.

"Premijer nam nije odgovorio nikako, a sa ministrom smo se čuli i obećao je da će to biti zaustavljeno. On sada provjerava proceduru i dokumentaciju, a mi smo mišljenja da je to trebalo automatski da se zaustavi, pa onda preispituje, ali oni su ministri pa ćemo vidjeti", rekao je Carević Pobjedi ranije.


(MINA Business)