16-05-2024

(FOTO) Dokić i Popović obišli radove u Ulici 22. novembra i Dubovici, amfiteatar SMŠ „Danilo Kiš“ i Dnevni centar „Biseri“

Nakon jučerašnjeg obilaska lokacija na kojim se izvode infrastrukturni projekti na području Paštrovića, potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić i sekretar za investicije Joko Popović danas su sa saradnicima boravili na gradilištima u Ulici 22. novembra i Dubovici, a upoznali su se i sa dinamikom radova u amfiteatru Srednje mještovite škole „Danilo Kiš“, te sa planiranim investicijama u Dnevnom centru „Biseri“.


U Ulici 22. novembra, Foto: portal RTV Budva

Potpredsjednica Dokić kazala je da je rekonstrukcija Ulice 22. novembra veliki investicioni zahvat u vrijednosti od preko tri miliona eura.


Dokić, Foto: portal RTV Budva

„Preko 90 odsto zemljanih radova je već završeno, a bilo bi i više da su vremenske prilike bolje. Ali, evo i danas kada je kiša, svjedoci smo da su radnici na terenu, da daju svoj maksimum. Kako budu dolazili ljepši dani, oni će i da pojačaju tempo radova. Očekujemo da sve bude završeno i prije roka jer je dinamika postojećih radova to i pokazala. Na obostrano zadovoljstvo kako nas iz rukovodstva Opštine, tako i naših građana i turista, radovi se polako privode kraju“, istakla je Dokić.

Sekretar Popović naveo je da izvođač radova i u kišnim uslovima nastavlja sa izvođenjem radova, te napomenuo da je rok za završetak 160 dana.


Popović, Foto: portal RTV Budva

„Aposlutno ćemo završiti i prije ugovorenih rokova. Krenuli smo i sa postavljanjem završnog sloja kaldrme. Važnost ovog projekta je što ćemo u samom jezgru grada dobiti novu, savremenu saobraćajnicu, a takođe bih apostrofirao da smo riješili problem odvodnje atmosferskih voda, što je prevashodno bio cilj rekonstrukcije ove saobraćajnice. U narednom periodu ćemo nastaviti izgradnju atmosferskog kanala prema moru, a u prvoj fazi završavamo kod glavne Pošte. Odmah u oktobru nastavljamo sa odvodnjom atmosferskih voda u samo more“, naglasio je Popović.

Potpredsjednica Opštine i sekretar za investicije potom su obišli radove na rekonstrukciji amfiteatra Srednje mještovite škole „Danilo Kiš“. Kako je Dokić navela, riječ je o projektu ukupne vrijednosti oko 400 hiljada eura.

„Uz to smo nabavili i toplotnu pumpu koja je neophodna, tako da će kompletna priča amfieteatra i njegovog uređenja biti završena. To podrazumijeva i fotelje, i binu, i akustiku, i izolaciju plafona, zidova... Dobijamo jednu multifunkcionalnu salu, ne samo za potrebe Škole nego i grada. Tu će moći da se održavaju predstave, za čime i čeznemo u zimskom periodu. Svi oni kulturni sadržaji koji su neophodni našem gradu će moći da se ostvare i u tom periodu godine“, kazala je Dokić.


Rekonstrukcija školskog amfiteatra, Foto: portal RTV Budva

Sekretar za investicije naveo je da Opština Budva nastavlja ulaganje u obrazovne institucije.

„Želim da istaknem da sam apsolutno ponosan na projekat adaptacije amfiteatra u SMŠ „Danilo Kiš“ koji je bio dotrajao. Vršimo adaptaciju kompletne prostorije, od građevinskih radova do postavljanja rasvjete. Pravimo praktično jedno malo pozorište, a to je ono što Budvi nedostaje. I u narednom periodu ćemo, u saradnji sa upravom Škole i „Grad teatrom“, u budućnosti ovdje održavati i neke predstave. Amfiteatar ima 200 sjedećih mjesta, a kroz samu izradu projektne dokumentacije vodili smo računa i o osobama sa invaliditetom. Tako da amfiteatar ispunjava sve standarde i nadam se da ćemo u planiranom roku doći i zajedno otvoriti rekonstruisani amfiteatar“, kazao je Popović, naglasivši da je u prethodnom periodu u funkciju stavljen školski lift, a da je uređeno i dvorište.

Čelnici gradske uprave potom su posjetili Dnevni centar „Biseri“ gdje ih je dočekala direktorica Miljana Radoman.


Obilazak Dnevnog centra, Foto: portal RTV Budva

Potpredsjednica Dokić je kazala da Opština Budva ulaže sredstva u Dnevni centar, a da je sektor „27+“ još jedan projekat koji su inicirali osluškujući potrebe korisnika, u skladu sa propisima i u dogovoru sa direktoricom Dnevnog centra.

„Projektni zadatak, moram da napomenem, besplatno je uradila naša glavna gradska arhitektica Jelena Lazić, a kompletnu investiciju i opremanje koje je sada u toku pokrila je i pokriva Opština Budva. Ono što još želim da kažem jeste da će uskoro biti donijeta odluka da se na svim igralištima u gradu nađu i sadržaji za korisnike Dnevnog centra i da sprave budu i njima prilagođene“, navela je Dokić.

U narednih nedjelju do dvije, kako je sekretar Popović rekao, očekuju da sektor „27+“ bude uređen u potpunosti. On je napomenuo da uprava Dnevnog centra „Biseri“ i Opština Budva nemaju saradnju sa etažnim vlasnicima Nivelove zgrade.

„Imamo problem curenja u prostorijama koje smo adaptirali i ovim putem apelujem na upravnika zgrade da te zajedničke prostore privede namjeni, vrati u prvobitno stanje i ne nanosi štetu, jer je Opština Budva uložila značajna sredstva. Mislim da nije u redu da djeca trpe i da prostorije prokišnjavaju. Najljubaznije molimo upravnika i predsjednika Skupštine stanara da ovaj problem riješe u najkraćem mogućem roku“, kazao je Popović.


Dio krova koji prokišnjava, Foto: portal RTV Budva

Dokić i Popović na kraju su obišli i Dubovicu, naselje u kojem se trenutno grade tri ulice.

Potpredsjednica je naglasila da je Dubovica dio grada koji se ubrzano razvija, te da Opština prati dinamiku naselja, novih zgrada i stambenih jedinica.

„U toku su radovi na tri ulice - S 29, S 53 i S 37, i one će povezivati ovaj dio grada sa budućom bolnicom. Zatim, druga ulica ide ka Bijelom Dolu, a treća do Dubovice Lux. Dobiće se jedna protočnost saobraćaja, ono što je svakako gradu neophodno i na čemu radimo pojačanom dinamikom. Ovih dana obišli smo sve investicione poduhvate koji se realizuju i biće završeni“, kazala je Dokić.


Radovi u Dubovici, Foto: portal RTV Budva

Kako je sekretar Popović kazao, vrijednost investicija u Dubovici je četiri miliona eura.

„To je projekat čiju smo realizaciju počeli 2023. i on se realizuje u više godina. Trenutno smo na 50 odsto realizacije projekta“, istakao je on.

Opštinski čelnici naglasili su da su u saradnji sa Parking servisom i kompanijom Megapromet obezbijedili 240 novih parking mjesta u Dubovici, što sa postojećih 160 iza Tehnomax-a, kako su kazali, čini zavidan broj od 400 novih mjesta.



M.S.