12-04-2024

(FOTO) Električno dostavno vozilo i jedno za odvoz otpada uskoro kroz Stari grad

Čim budu završene administartivne procedure vozila će biti data na koriščenje MZ Stari grad i Komunalnom preduzeću, saopštio je za Radio Budvu Darko Čelebić, sekretar Sekretarijata za loaklnu samoupravu.

(FOTO) Električno dostavno vozilo i jedno za odvoz otpada uskoro kroz Stari grad | Radio Televizija Budva

Foto: Privatna arhiva


Na području opštine Budva djeluju 24 mjesne zajednice koje su pod ingerencijom Sekretarijata za lokalnu upravu.

U svakoj od njih postoje problemi, a trenutno se u MZ Stari grad, rješava problem buke, ustupanjem na korišćenje električnog vozila za dostavu ugostiteljskim objektima.

"Na zahtjev mještana smo nabavili jedno dostavno električno vozilo koje će služiti ugostiteljima na području mjesne zajednice Stari grad. U pitanju je malo gabaritno vozilo koje može da nosi kilažu 650 kilograma i puni se na običnu utičnicu. Nadam se da će ovo vozilo smanjiti buku koja je bila uzrokovana dostavom u Starom gradu i da će imati efekat na terenu. Čim završimo neke administrativne papire mi ćemo dati vozilo na korišćenje i potpisati ugovor sa MZ Stari grad", kazao je Čelebić.


Foto: Privatna arhiva

Drugo električno vozilo biće dato na korišćenje Komunalnom preduzeću za odvoženje komunalnog otpada iz Starog grada.

"Tu smo se isto posredno uključili s obzirom da je to nadležnost Komunalnog preduzeća pa će isto preko našeg sekretarijata biti uručeno ovom preduzeću na upotrebu takođe jedno električno vozilo koje će odvoziti otpad sa područja MZ Stari grad", naveo je.