14-01-2021

(FOTO) Infrasturkturna oštećenja čekaju ljepše vrijeme za sanaciju

Rupe na budvanskim ulicama su ustaljena pojava koja predstavlja problem kako vozačima tako i pješacima. Iz Sekreterijata za komunalno stambene poslove su kazali da čekaju stabilizaciju vremenskih prilika i početak radova na prvoj većoj investiciji kako bi riješili problem manjih oštećenja na gradskim ulicama.


Foto: Screenshot/TV Budva

Zimski period i vremenske neprilike poput kiše, grada, snijega, dovode do mnogih oštećenja na kolovozima. Na to se mogu dodati visoke temperature tokom ljetnjih perioda, veliki teret prevoznih sredstava, a na primorju i velika količina soli.




Foto: Screenshot/TV Budva

Na svim gradskim ulicama u Budvi se mogu vidjeti manja i veća ostećenja koja prave probleme vozačima, ali i pješacima, a nerijetko je dolazilo i do manjih nezgoda i kod jednih i kod drugih.

Najkritičnija mjesta su ulice 22. novembar, Mediteranska, Filipa Kovačevića (kod Doma zdravlja), Mimoza, kao i ulica kod tzv. zgrade Sunce, te mnoge druge.




Foto: Screenshot/TV Budva

Građani vrlo često ukazuju nadležnim institucijama na ovaj problem, međutim, sudeći po mnogobrojnim apelima oštećenja se nižu, a oni koji nisu upoznati sa istima mogu oštetiti svoje vozilo ili se i sami povrijediti.

Povodom svih navoda ekipa TV Budva je kontaktirala Sekretarijat za Komunalno stambene poslove iz koga su naveli da se takva oštećenja saniraju uporedo sa nekom većom investicijom kako se ne bi stvarali veliki troškovi a popravljanje oštećenja bilo neisplativo.




Foto: Screenshot/TV Budva

Prema riječima zamjenika sekretara Sekreterijata za komunalno stambene poslove, Aleksandra Popovića, potpisan je foto elaborat, a čekaju se, kako je istakao, i bolji vremenski uslovi kako bi sanacije bile kvalitetno odrađene.

Takođe, prema navodima naših sugrađana, dodatni problem predstavljaju parkirani automobili koji od dvosmjernih naprave ulicu u kojoj se dva automobila jedva mogu mimoići, a sve to u nedostatku adekvatnih parkirališta u okolini svojih domova, te ovo preostaje kao jedina opcija.



Foto: Screenshot/TV Budva

Kako navodi Popović taj problem je u nadležnosti službe Parking servisa te na njega ne mogu direktno uticati, ali sva oštećenja će biti sanirana u narednom periodu.

Ekipa portala RTV Budva je više puta ukazivala na pomenute probleme, a najčešće kroz rubriku "Čitaoci šalju".

(FOTO) Čitaoci šalju: Ulica u Ivanovićima propada i predstavlja opasnost za vozače

(VIDEO) Čitaoci šalju: Do manastira Podmaine u čizmama za ribanje?

Čitaoci šalju: Problem sa mostom u Mainama

Čitaoci šalju: Oštećenja na trotoaru otežavaju kretanje pješaka

Podsjećamo, ukoliko imate zanimljivu vijest, sugestiju, fotografiju ili video snimak pošaljite nam na naš mail rtbudva.sajt@gmail.com, a mi ćemo je objaviti na portalu.


N.D.