01-09-2023

(FOTO) Mr. Universe 15. septembra u Tivtu, Nikoleta Vušurović iz Budve najmlađa takmičarka

Takmičenje koje će se održati u Tivtu Mr. Universe od 15. do 17. septembra je takmičenje svjetskog ranga koje se organizuje po prvi put u Crnoj Gori. Tim povodom razgovarali smo sa našom sugrađankom Nikoletkom Vušurović, koja je za portal RTV Budva istakla da su pripreme u toku i da joj je drago što će biti dio tog velikog događaja. Pored nje, naći će se još dva takmičara iz Budve. U nastavku pročitajte intervju.


Foto: Privatna arhiva

Mr. Universe Montenegro od 15. do 17. septembra biće održano u Porto Montenegro, a tačan broj kandidata se ne zna, jer su prijave još uvijek u toku.

"Kod mene kao i uvijek pripreme teku. U prvoj polu-sezoni takmičila sam se pod reprezentacijom Crne Gore na Evropskom Kupu u Tirani, zauzevši četvrto mjesto. Nakon toga, pala je odluka i za jesenju sezonu, pripreme teku i imam u planu par takmičenja u naredne dva mjeseca", sa osmjehom je započela razgovor sa nama.

IFBB je skup sport i zahtijeva mnogo odricanja

"To je generalno jako skup sport koji zahtijeva dosta ulaganja. Slabo je zastupljen kod nas, a bude dosta i osuda. Mada u poslednje vrijeme vidim da se sve više ljudi interesuje, a pogotovo je postao popularan među ženama. Bodibilding je sport koji je od mene napravio jako disciplinovanu osobu, vodim zdrav život i uživam u tome. Pored bodibildinga, tu je i moj posao fitnes trenera i ne postoji ljepši osjećaj kada vidim mnoštvo zadovoljnih klijenata kojima sam pomogla i promijenila im životne navike na bolje", istakla je Vušurović.



Što se tiče podrške Bodibilding i Fitnes saveza Crne Gore, na čelu je novi predsjednik Dražen Vujošević koji je, kako ona ističe, dosta toga se promijenilo na bolje.

"Moram napomenuti da su po prvi put, od kada se lično ja takmičim, bili plaćeni troškovi za Evropski Kup. Pored Dražena, tu je naravno selektor reprezentacija Srđan Vukićević, a on je ujedno i moj mentor koji mi pruža podršku tokom cijelih priprema za predstojeća takmićenja", kazala je ona.

Nikoleta Vušurović je najmlađa takmičarka u ovom sportu

"Postoji i ta juniorska kategorije u koju mogu učestvovati takmičari od 16 godina. Što se Crne Gore tiče, najmlađa sam takmičarka i ovo je treća godina bavljenja ovim sportom", sa ponosom je rekla Vušurović.



Na pitanje na koja takmičenja će izaći u jesenjem dijelu sezone, odgovorila je sljedeće.

"Otvaram sezonu sa Mr. Universe u Tivtu, nakon toga Jagodina Open, onda Državno prvenstvo i za kraj sezone Svjetsko prvenstvo u Španiji koje će se održati od 31. oktobra do 06. novembra", istakla je ona.

"Bodibilding zahtijeva dosta odricanja, a svaki minut u danu je organizovan, svaki trening, obrok i sve mora strogo da se poštuje. Ogromna disciplina i jak karakter je potrebno da biste prošli čitav proces", zaključila je ona.

D.Č.