23-02-2024

(FOTO) Opremanje igrališta u Bečićima nakon odabira novog izvođača radova

Iako su radovi na izgradnji dječijeg i sportskog igrališta u Bečićima započeti maja 2021. godine, zbog raskida ugovora sa izvođačem kojem je taj posao povjeren mještani iz tog dijela Budve još uvijek čekaju da im sadržaj bude na raspolaganju u punom kapacitetu.


Radovi započeti na proljeće 2021, Foto: portal RTV Budva

Umjesto završetka radova danas je evidentno da su oni samo ugrubo i polovično privedeni kraju. Velika količinu zemlje je istovarena ispred igrališta i već duži vremenski period je niko ne sklanja sa tog mjesta.


Tereni nisu opremljeni, Foto: portal RTV Budva

Sekretar Sekrerarijata za investicije Opštine Budva, Joko Popović u izjavi za naš portal kazao je da posao nije obavljen do kraja zbog raskida ugovora sa izvođačem radova.

"Kako procedura nalaže, odabir novog izvođača radova je jedino moguć raspisivanjem novog javnog poziva. Opština Budva (Sekretarijat za komunalno stambene poslove) je raspisao javni poziv za završne radove na postavljanju podloga i sportskih rekvizita na predmetnom igralištu i čim se potpišu ugovori nastavlja se sa izvođenjem radova i privođenja namjeni predmetnog igrališta", kazao je on.


Popović, Foto:portal RTV Budva, arhiva

Kada su radovi zvanično započeti, čelnici lokalne samouprave tada su naglasili da je riječ o značajnoj investiciji i sadržaju koji će Bečići dobiti nakon više od dvije decenije.

Sa druge strane, teretana na otvorenom je izgrađena, privedeni su kraju osnovni radovi na dječjem igralištu, ali tereni za košarku i fudbal nisu opremljeni.


Teretana, Foto: portal RTV Budva

Podsjetimo, ukupna vrijednost ove investicije iznosi 289.256 eura. Od toga je 165.289 opredijeljeno za izgradnju sportskog terena, dok je 123.967 eura predviđeno za uređenje.

Igralište se gradi na zemljištu koje se nalazi iznad bulevara Dionisija Mikovića, kod raskrsnice za hotel "Eurostars Queen of Montenegro".


M.S.