17-01-2022

(FOTO) Počeli radovi na uređenju rive u Pržnu, pogledajte kako će izgledati

Radovi na parternom uređenju rive Pržno počeli su danas, a njihov završetak, kako je saopšteno portalu RTV Budva iz Morskog dobra, očekuje se prije turističke sezone.


Foto: Morsko dobro

Izvođač radova je uveden u posao prije Nove godine, a pripremni radovi su započeti odmah nakon praznika", kazala je za naš portal koordinator Službe za uređenje i izgradnju Morskog dobra Miljana Miljanić, diplomirani inženjer građevinarstva.

"Ugovorena finansijska sredstva za izvođenje radova iznose cca 305.000 eura, dok je ugovoreni rok za izvođenje 140 kalendarskih dana. Nadamo se i imamo obećanje od izvođača radova da će radovi biti završeni možda i u kraćem vremenskom periodu", istakla je Miljanić.



Kako je ranije pojašnjeno iz Morskog dobra, projektom je predviđeno da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 kvadrata.

U planu je popločavanje šetališta i potpornih zidova kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijar biće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju.

Planirani izgled šetališta