17-11-2023

(FOTO) Radnici RJ Zelenilo i RJ Čistoća vrijedno rade od ranih jutarnjih sati, Rajković: Aktivnosti su iste kao i u toku sezone

Od ranih jutarnjih sati radnici RJ Zelenilo i RJ Čistoća su na terenu, a o brojnim akritivnostima Komunalnog preduzeća Budva RTV Budva razgovarala je sa PR menadžerkom Aleksandrom Rajković.


Foto: Portal RTV Budva, Arhiva

"Oni su već u ranim jutarnjim časovima na svoje radne zadatke, sada kada sam dolazila kod vas zatekla sam ih kako uređuju cvijetnjake i parkove u zoni Starog grada, tako da vrlo su aktivni", istakla je Rajković u emisiji Jutrom iz Budve.

Kako je kazala, aktivnosti RJ Čistoća su iste kao u sezoni.

"Naravno osvrnula bih se prvo na RJ Čistoća kojima su aktivnosti iste kao i u sezoni, sa razlikom u obimu posla i sa tim što se sada grad ne održava specijalnim vozilom autocistijernom, jer to ne stoji svakako u godišnjem planu od 1. oktobra već ulice tretiramo ručno i specijalnim vozilom autočistilicom. Trudimo se da budu kako čiste, tako i pripremljene za neke vremenske neprilike, da bi lakše sanirale eventualne posledice tog nevremena", kazala je Rajković.

Dodala je, da čišćenje kanala nije u ingerenciji Komunalnog preduzeća već druge institucije.

"Ono što ja mogu reći da smo se puno puta, ne samo kada je čišćenje kanala u pitanju, već mnoge druge stvari za koje nismo nadležni, vrlo rado odazivali. Naravno, kada je sve to u interesu grada, kada imamo dovoljno vremena, zaposlenih i dovoljno mehanizacije kako ne bi trpjele naše djelatnosti kojima se zapravo svakodnevno bavimo. Konkretno kada je Čistoća u pitanju, u našoj nadležnosti je čišćenje ulica, održavanje kontejnerskih stanica, održavanje odnosno sakupljanje i transport miješanog biorazgradivog i kabastog otpada. Ono što mogu reći jeste da smo uvijek otvoreni za svaki vid dogovora i saradnje, da smo mnogo puta bili dio koordinacionog tima koji je sastavljen za aktivnosti koje su za dobrobit grada i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu", dodala je ona.

Opširnije u prilogu Lidije Bojović: