01-03-2024

(FOTO) Rekonstrukcija glavne saobraćajnice se odvija predviđenom dinamikom, u toku složeni projekat izmiještanja instalacija

Radovi na rekonstrukciji ulice 22. novembar i izgradnja kružnog toka se odvijaju očekivanim tokom, a u toku je priprema za izgradnju atmosferske kanalizacije.

(FOTO) Rekonstrukcija glavne saobraćajnice se odvija predviđenom dinamikom, u toku složeni projekat izmiještanja instalacija | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Zaštita cijevi i vodova koji su dio sistema podzemnih instalacija predstavljaju geoprostorne podatke i kroz GIS sistem svi radovi koje izvodi Sekretarijat za investicije se snimaju i obavlja se unos podataka, ističe načelnik tog sekretarijata Joko Popović.


Foto: Portal RTV Budva

„Što se tiče katastra instalacija Telekoma, M-tel-a i drugih firmi koje su u privatnom vlasništvu, on je apsolutno tačan. I sami vidite koji je broj instalacija na terenu. Radi se o jednom vrlo složenom projektu izmiještanja postojećih instalacija, jer to nisu instalacije samo za teritoriju Budve. Naime, ovi kablovi napajaju i Tivat i Kotor, a jedan dio signala, kako su saopštili iz kompanija M-tel i T-com, ide za Srbiju. Tako da u slučaju bilo kakvih ekscesa, većina primorskih gradova, čak i dio Podgorice, ostaje bez interneta i televizije”, kazao je Popović.


Foto: Portal RTV Budva