24-04-2021

(FOTO) TO Budva organizovala akciju čišćenja otpada sa Slovenske plaže

Dan planete Zemlje i danas je obilježen u Budvi. Lokalna turistička organizacija je, sa svojim partnerima, organizovala akciju skupljanja otpada sa Slovenske plaže.

(FOTO) TO Budva organizovala akciju čišćenja otpada sa Slovenske plaže | Radio Televizija Budva

Foto: mediabiro

„Mi zaposleni u TO Budvi sa budvanskim učenicima, predstavnicima nevladinog sektora i radnicima Komunalnog preduzeća, uz sve zainteresovane građanke i građane, organizovali smo uklanjanje otpada sa Slovenske plaže. Za tu priliku TO Budva je obezbjedila sva potrebna dezinfekciona sredstva, maske i rukavice i pozvala na poštovanje propisane distance, a preduzeće "Megapromet" je obezbijedilo sendviče za sve učesnike”, kazala je Ivana Rebić iz TO Budva.


Foto:Ivana Rebić TOB/mediabiro

Direktor SMŠ „Danilo Kiš” Ivan Ivanović je poručio da mu je drago da su djeca prepoznala značaj ovakvih akcija i da znaju šta znači čista životna sredina.

„Naravno da su oni to donijeli iz svojih porodica, ali su to nadogradili kod nas u školi sa svojim profesorima koji sa njima svakodnevno pričaju o značaju očuvanja životne sredine. Sa profesorima je bilo preko 400 učenika tako da smo jako zadovoljni odzivom. Samom brojnošću su pokazali koliko žele da njihov grad bude čist”, istakao je Ivanović.Akciji skupljanja otpada odazvali su se i iz vrtića „Moj svijet” koji se nalazi na Slovenskoj plaži. Direktorica vrtića Nataša Peković rekla je da su time željeli da doprinesu očuvanju Planete.„Imamo odgovornost da pokažemo koliko je priroda nama važna, da učimo djecu odgovornosti, lojalnosti, zajedništvu. Tako da smo mi izašli da pokažemo svima da treba da slijede naš primjer. Tu smo da damo doprinos očuvanju naše Planete”, navela je Nataša Peković.

Ona je dodala da je vladalo veliko interesovanje među mališanima za ovu akciju.

„Djeca su bila jako vrijedna i skupili smo mnogo plastike i otpada što je izazvalo zadovoljstvo kod njih”, zaključila je Pekovićeva.Matija Svorcan iz NVO „Eko centar” kazao je da je veoma važno učestvovati u ovakvim akcijama.„Dan smo iskoristili da učestvujemo u ovoj akciji i nama je zadovoljstvo što smo imali privilegiju da učestvujemo u akciji čišćenja otpada sa Slovenske plaže”.
Izvor: Mediabiro