04-11-2023

(FOTO) Uspješno završen humanitrni maraton „Open Water” u Budvi

"Sve je proteklo kako treba, uprkos velikim talasima humanitarni maraton održan je danas u Budvi. Vrijeme je 1h i 58 minuta, a distanca šest kilometara"kazao je za naš portal Luka Vučković, jedan od učesnika i glavnih organizatora maratona.


Foto: Privatna arhiva/L.V.

Dodaje, simbol maratona je žuta vrpca posvećena prevenciji samoubistava.

Spisak učesnika:

Trener: Luka Zenović

Doktor: Dragan Gazivoda

Pratnja: Petar Radjenović, Zano Vučković, Mišo Vukoje, Vladimir Duletić, Rajko Kuzman, Anita Sabotic, Željko Dapčević, Sanja Vojnić, Laki Jovanović, Milena Asanović

Farmaceut: Marija Duletić

Učesnici:
1. Snježana Sarajkić
2. Alyona Astafeva
3. Dusan Miloševic
4. Goran Nedovic
5. Luka Vučković
6. Petar Milić
7. Uroš Vujović
8. Dragan Jovanović
9. Ruben Vergara
10. Dragan Mihaljević
11. Boško Ilijev
12. Dušan Dapčević
13. Aco Jovanović
14. Milija Bulatović
15. Ado Gargović
16. Blanka Djurašević
17. Danko Mitrović



"Zahvalni smo svim učesnicima 11. Humanitarnog plivačkog maratona OPEN WATER S.R.D OPEN WATER", istakao je on.



Ruta ovog humanitarnog maratona vodila je plivače od plaže Pizana, preko ostrva Sv. Nikola do plaže Brijeg od Budve kod hotela Avala.

"Svjedoci smo visoke stope samoubistava u našoj državi, što zahtijeva hitnu podršku i angažovanje zajednice. Zato je veoma važno podrška kroz razgovor, pružanje pomoći osobama u psihološkim krizama i upućivanje na stručnu pomoć. Podizanje svijesti o ovoj temi ključno je za prevenciju samoubistava, a zatražiti pomoć nije znak slabosti, već hrabrosti. Svi životi su neprocjenjivi i važno je zajedno raditi na očuvanju istih", istakli su organizatori ovog humanitarnog marataona iz organizacije S.R.D OPEN WATER, dodajući da se unaprijed zahvaljuju svim učesnicima, ističući njihov doprinos i podršku ovom važnom događaju", istakao je Vučković.



"Želimo da apelujemo na svakoga ko je u mogućnosti da pomegne Vanji Jovanoviću i Sanji Pešalj za uspješno liječenje i donaciju za adaptaciju Doma starih "Sveti Vid" u Petrovcu".

Ovaj maraton nije samo sportski događaj, već i prilika da zajednica pokaže solidarnost i podršku u borbi protiv samoubistava.