22-04-2021

(FOTO/VIDEO) Carević: Decenijama unazad Banja Luka i Budva imaju pobratimske odnose

Delegacija opštine Budva, na čelu sa predsjednikom Markom Batom Carevićem danas je boravila u zvaničnoj posjeti Banja Luci, gdje je, između ostalog, pokrenuto i pitanje bratimljenja dva grada.

(FOTO/VIDEO) Carević: Decenijama unazad Banja Luka i Budva imaju pobratimske odnose | Radio Televizija Budva

Foto: mediabiro

Čestitavši Dan opštine, kao i nedavnu pobjedu na lokalnim izborima gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, predsjednik Carević je pred okupljenim medijima saopštio kako će Budva sa zadovoljstvom prihvatiti inicijativu o bratimljenju.

„Decenijama unazad Banja Luka i Budva imaju pobratimske odnose. Mi smo prijatelji, jedan bratski narod. Vaš predlog i inicijativa su sa zadovoljstvom prihvaćeni, i radujemo im se“, kazao je Carević nakon sastanka.Iako ne formalno, Banja Luka i Budva su suštinski dva prijateljska grada, istakao je gradonačelnik Stanivuković. Na sastanku, koji je, prema njegovim riječima, protekao upravo u tom i takvom duhu, bilo riječi o važnim lokalnim temama.

„Banja Luka će pokrenuti inicijativu bratimljenja dva grada, zbog naših prijateljskih, tradicionalnih, kulturnih, vjerskih i svih drugih povezanosti koje imamo kao narod. Malo smo se kroz razgovor našalili i zaključili da teško da postoji ijedan Banjalučanin koji nije bio na moru, u Budvi“, istakao je Stanivuković.Dva čelnika opština su razgovarala i o ekonomskim temama, u prvom redu podršci privredi i turizmu.

„Naša turistička organizacija će, u saradnji sa administracijom Budve dati određene turističke ponude, da naši ljudi odlaze u Budvu, da sarađujemo i da gradimo prijateljske odnose. Ova posjeta mi je još draga jer sam prije godinu dana u Budvi uhapšen, i tada sam dobio zabranu. Kada pružim ovako ruku, znam da suštinski nema zabrana i da ćemo doći prije isteka te zabrane“, rekao je Stanivuković.

Carević je, takođe, izrazio uvjerenje da će zabrana uskoro biti stavljena van snage.

„To je iz prethodne administracije. Sva sreća pa je nakon 30 godina Crna Gora dočekala da dođe do smjene, zato se nadam da će ta odluka u što skorijem vremenu biti skinuta, te da ćete vi, kao i svi iz Banja Luke i Republike Srpske biti rado viđeni gosti“, istakao je predsjednik budvanske Opštine.Nakon sastanka, delegacija Opštine Budva prisustvovala je i polaganju vijenaca na Spomen obilježje palim borcima Drugog svjetskog rata. Tim činom, odali su počast herojima koji su, boreći se za slobodu, položili svoje živote i utkali ih u temelje Banja Luke.

mediabiro