29-03-2023

(FOTO/VIDEO) Milatović: Očekujem veliku podršku u Budvi koja je dala nemjerljiv doprinos 30. avgustu

Bivši ministar ekonomskog razvoja i predsjednički kandidat Jakov Milatović boravio je danas u zvaničnoj posjeti Opštini Budva gdje se susreo sa predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem i predsjednikom Skupštine Opštine Budva Nikolom Jovanovićem.


Milatović i Božović u Budvi, Foto: portal RTV Budva/Milan Stanišić

Na sastanku u kabinetu su prisustvovali i članovi Predsjedništva Pokreta Evropa sad, Sekretarka sekretarijata za društvene djelatnosti Danijela Došljak i sekretarka Sekreterijata za privredu Jelena Savić.


Doček predsjedničkog kandidata Milatovića, Foto: Portal RTV Budva/Milan Stanišić


U kabinetu predsjednika Opštine Budva, Foto: Portal RTV Budva/Milan Stanišić

Ispred zgrade Opština Budve, Milatovića su dočekali funkcioneri i aktivisti Opštinskog odbora Demokrata Budve i Pokreta Evropa Sad.


Sa članovima budvanskih Demokrata, Foto: Demokrte Budva


Milatović i članovi "Evrope sad!", Foto: Portal RTV Budva/Milan Stanišić

Nakon zvaničnog prijema u Božovićevom kabinetu uslijedio je obilazak Luke Budva i susret sa direktorom Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Mladenom Mikijeljem i predsjednikom Upravnog odbora Blažom Rađenovićem.


U Luci Budva, Foto: Portal RTV Budva/Milan Stanišić

Tom prilikom predsjednik Božović izjavio je da su predsjedničkog kandidata upoznali sa aktuelnim projektima u gradu, te da lokalna samouprava poslije 2. aprila očekuje Milatovićevu podršku sa nove pozicije.

"Drago mi je da je on danas ovdje sa nama, pokazao je interesovanje i hvala mu na tome", rekao je Božović.



Predsjednički kandidat Jakov Milatović zahvalio je predsjedniku Opštine Budva i rukovodstvu Morskog dobra, istakavši da je u razgovorima sa njima stavljen akcenat na nekoliko stvari koje su, kako je kazao, veoma važne i u kontekstu predsjedničkih izbora i pozicije koju pokriva predsjednik države.

"To je pod broj jedan dobro upravljanje i princip koji prosto mora da postane svakodnevnica u Crnoj Gori. Znate svi da do sada to nije bio slučaj i da je Luka Budva bila primjer kako se ne upravlja adekvatno javnim dobrom. Napravljeni su dobri koraci i od strane Morskog dobra i od strane Opštine Budva da se nešto što je javno dobro vrati u ruke države, a u ovom slučaju lokalne samouprave. Ja mislim da je to pravi korak naprijed kako i u narednom periodu treba da čuvamo i dobro upravljamo javnim dobrom. Razgovarali smo i na temu što boljeg pozicioniranja Crne Gore u svijetu. Znate da je Budva sa Bokom Kotorskom kandidat za Evropsku prijestonicu kulture i ja sam siguran da ću i sa pozicije Crne Gore staviti jedan snažan akcenat na dodatnu promociju Budve i Boke u tom smislu, kako bi i Evropi i svijetu pokazali značaj naše kulturne baštine. To je uloga koja je vrlo važna i u kontekstu ekonomske diplomatije. Ono što je nezaobilazna tema je i poziciniranje i predstavljanje Crne Gore kao kredibilne investicione destinacije i turističke destinacije, što često u prethodnom periodu nije bio slučaj. Siguran sam da ćemo zajednički osvojiti jednu pobjedu koje su generacije čekale u Crnoj Gori i da ćemo zaista zakoračiti u doba novog demokratskog i ekonomskog razvoja na benefit svih građana, a ne samo jedne male klike ljudi kako je to do sada u Crnoj Gori bio slučaj", poručio je Milatović.



Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Blažo Rađenović kazao je da je siguran da će "budući predsjednik države" na drugačiji način upravljati državnim resursima i imati pristup u odnosu na sve što je urađeno u prethodnom periodu.

"Poznato vam je, a to sam prenio i predsjedničkom kandidatu, da su se stekli svi uslovi da Opština Budva uđe u posjed Luke Budva i samim tim uslovi za sve zainteresovane za korišćenje Luke biće povoljniji. Svi dobronamjerni investitori koji imaju zdrav kapital i koji žele da na pravi način usmjere svoj novac su dobrodošli. To smo konstatovali zajednički sa Milatovićem i ovo jedan poziv za drugačije političke prilike u Crnoj Gori nakon 2. aprila i poruka da će ovo tlo biti mnogo povoljnije za sve one koji žele da investiraju u Crnoj Gori kao vrlo interesantnoj destinaciji i zemlji koja će ubuduće odrediti novi vizuelni identitet ne samo Zapadnog Balkana i ovog dijela Evrope, već i ukupnih svjetskih prilika", rekao je Rađenović.



Predsjednički kandidat je potom posjetio i kancelarije Demokratskog fronta Budva gdje su ga pozdravili članovi, aktivisti i simpatizeri vladajućeg političkog subjekta u našem gradu.

Predsjednik Opštine Budva i lider DF Budva Milo Božović rekao je da Milatović zaslužuje bezrezervnu podršku na izborima, kako bi poslao u istoriju "diktatora koji je 30 godina zaposjeo državu".



"Jakov Milatović je sušta suprotnost od njega. On je predstavnik mlađe generacije boraca protiv tog režima. On je sin opozicionara i predstavnik generacije koja nije mogla ovdje da dobije ono što joj pripada po kvalitetu koji ima. Školovan je širom Evrope i radio je u toj Evropi zato što to nije bilo moguće ovdje. Imamo Jakova kojem je prosjek na visokim školama bio 10 i imamo Mila Đukanovića kojem je prosjek bio 6. Imamo jednog mladog čovjeka koji nam kaže "Evropa sad!" i predstavnika organizovane kriminalne grupe koji kaže "Evropa nikad". Znači, sve ono što je Milo Đukanović Jakov Milatović nije. On predstavlja poštenu Crnu Goru i budućnost Crne Gore i mi, pošto smo se najduže i borili, imamo najveću obavezu da ovo dovedemo do kraja i pošaljemo u prošlost Đukanovića i podržimo ovakog čovjeka, kako bi ova država konačno krenula naprijed", poručio je Božović.

Milatović je svima zahvalio na velikoj podršci, podsjetivši da je nakon rezultata prvog kruga izbora rekao da je to bila zajednička pobjeda.


Milatović i Božović ispred kancelarija DF Budva, Foto: Portal RTV Budva/Milan Stanišić

"Mnogo mi je bilo drago što sam iste večeri dobio podršku i od ostalih predsjedničkih kandidata koji su dio tridesetoavgustovske pobjedničke većine. Jedino zajedno u drugom krugu možemo da pobijedimo Đukanovića i da ga zaista konačno pošaljemo u političku prošlost. Ja sam imao četiri godine kada je taj čovjek zavladao Crnom Gorom. Znate i sami da je u politiku ušao potpuno bez biografije, da je počeo na mjestu predsjednika Vlade, a evo završava na mjestu predsjednika države, i da je bez znanja, vizije i sposobnosti 30 i nešto godina arčio javna dobra Crne Gore, pretvarao društveno u privatno i izvrnuo sistem vrijednosti koji je ovdje postojao. Uveo je nenormalne stvari koje su postale normalne, a nije normalno da se krade, nije normalno da se laže, da se uništavaju hoteli i firme i kupuju lažne diplome. Apsolutno sve suprotno je normalno. Negdje i kad sam dobio povjerenje da budem ministar ekonomskog razvoja u prvoj demokratskoj Vladi Crne Gore, mislim da sam to u vrlo teškim političkim i ekonomskim uslovima opravdao i našom zajedničkom pobjedom na predsjedničkim izborima krenuće ne samo ekonomski, već i društveni i moralni oporavak", poručio je Milatović.

Naglasio je da je posredi zajednička borba protiv prevaziđene politike.

"Čini mi se da će sve naše udružene baklje 2. aprila zasijati sjajem velike pobjede i da ćemo krenuti u novo doba. Znam da između nas postoje nijanse i razlike, ali ujedinjeni smo u cilju da se prošlost pošalje u prošlost. Previše su nas dijelili, previše su nas siromašili i krali, i to stvarno konačno treba jednom da stane. Da je zlatom zlatio ovaj narod i državu pa je dosta, ali upravo sve je suprotno radio u prethodnih 30 godina", kazao je Milatović.



On je poručio da Budva nije samo prijestonica i motor turizma, već i nezaobilazan dio velike kulturne baštine Crne Gore, te istakao da će sa pozicije predsjednika države doprinijeti kandidaturi Budve i Boke za Evropsku prijestonicu kulture.

"Snažno ću se zalagati da budem kohezivni mehanizam, da okupljam. Mislim da sam sad i u drugom krugu pokazao da mogu to da budem, da sam pobjedu podijelio odmah sa Demokratskim frontom, Demokratama, Građanskim pokretom "URA", Socijalističkom narodnom partijom, Pravom i Ujedinjenom Crnom Gorom i sa svim partijama koje su me u prvom krugu podržale. U ovoj zemlji ima toliko problema i izazova da mi naprijed ne možemo nikako osim zajedničkim zalaganjima", dodao je Milatović.



"Zaista očekujem veliku i iskrenu podršku u Budvi. Budva je dala nemjerljiv doprinos 30. avgustu. Svi smo gledali, podržavali i navijali za ono što ste uradili u toku ljeta prije 30. avgusta. Siguran sam da ćemo zajednički dati nemjerljiv doprinos velikoj pobjedi 2. aprila", zaključio je Milatović.



M.S.