10-03-2023

(FOTO/VIDEO) Ministar Adžić boravio u radnoj posjeti Opštini Budva: U planu rješavanje stambene problematike, jačanje kadra i poboljšanje uslova za rad policijskih službenika

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić danas je sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Budvi, a tom prilikom upriličen je i sastanak u kabinetu predsjednika Opštine Mila Božovića. Fokus razgovora bio je na rješavanju stambene problematike policijskih službenika u našem gradu, kadrovskim pitanjima, kao i neophodnosti poboljašnju uslova zaposlenih u Odbjeljenju bezbjednosti Budva.


Sa današnjeg sastanka, Foto: portal RTV Budva

Predsjednik Božović u izjavi nakon sastanka kazao je da je sa ministrom razgovarao o temama i izazovima koji su uglavnom poznati javnosti i o kojim je bilo riječi i u proteklom periodu.

“To su rješavanje problema koje zaposleni u policiji u Budvi imaju vezano za stambeni prostor i smještaj, određivanje placa i zemljišta koje bi Opština opredijelila za stanove za potrebe policije. Znate da imamo manjak kadra u Budvi i treba naći način kako da im bude interesantno da rade u Budvi. Pored toga, imamo i zgradu Odjeljenja bezbjednosti koja je u dosta neuslovnom stanju za rad. Ona je ostatak vremena poslije zemljotresa, mislim da je i montažni objekat i treba da vidimo koje su mogućnosti da Vlada, Opština i resorno ministarstvo nađu način da se dobije adekvatan prostor za rad”, istakao je Božović.



Ministar Adžić zahvalio je predsjedniku Božoviću na spremnosti da pomogne Ministarstvu unutrašnjih poslova.

On je podsjetio da Ministarstvo raspolaže sa ograničenim resursima, pogotovo u ljetnjem periodu.

“Imali smo veliko razumijevanje od predsjednika Opštine koji je iskazao punu spremnost i uvijek bio tu kada je trebalo ponoći, što po pitanju goriva, što po pitanju smještaja za policijske službenike. Takođe smo u situaciji da imamo veliki broj mjesta koja nisu popunjena u Upravi policije u Budvi. Tražimo modele kako da stimulišemo dolazak službenika u Budvu kako bi imali punu funkcionalnost”, kazao je Adžić.


Adžić i Božović, Foto: portal RTV budva

Jedna od ključnih tema je i rješavanje stambenog pitanja.

“I tu smo zaista naišli na veliko razumijevanje i spremnost od strane Opštine da ustupe parcelu za izgradnju stambene zgrade i oslobode od komunalija što je bio problem u prethodnom periodu s obzirom da postoji određena zakonska smetnja. I u tom dijelu imamo punu kooperativnost i zaista zahvaljujem i u svoje ime i u ime svih službenika koji će riješiti svoje stambeno pitanje”, dodao je ministar.



Adžić i Božović razgovarali su i o poboljšanju uslova za rad policijskih službenika u našem gradu

“Zgrada Odjeljenja bezbjednosti Budva mora da se bolje valorizuje i da nađemo rješenje kako bi sama stanica policije bila funkcionalnija. Sa druge strane, ako dođe do promjene lokacije ona bi morala da bude operativna za sve potrebe policije”, izjavio je Adžić.

Obaveze policijskih službenika u Budvi su izuzetno složene i mora se voditi računa o popunjavanju radnih mjesta, usaglasili su se učesnici današnjeg sastanka.


M.S.