12-09-2020

(FOTO/VIDEO) Održan protest 22. novembra povodom neprihvatljive presude u slučaju smrti Maje Šljivančanin

Danas su se u gradskoj marini, tačnije kod plaže Pizana, okupili članovi Pokreta 22. novembra kako bi izrazili protest zbog, kako smatraju, neprihvatljive presude u slučaju smrti Maje Šljivančanin u pomorskoj nesreći.Podsjetimo, sedamnaestogodišnji M.S. optužen za pomorsku nesreću u kojoj je stradala Maja Šljivančanin (31), osuđen je prije par dana na 120 sati društveno-korisnog ili humanitarnog rada sa pojačanim nadzorom organa starateljstva.

"Nepravda", "Bahatost", "Diskriminacija", "Kazna?", "Neodgovornost", "Nebezbjednost" su poruke ispisane na transparentima koje su jutros nosili članovi "Pokreta 22. novembar”.


Prisutnima se obratila jedna od članica Pokreta 22. novembra, Marija Kuznjecov, koja je kazala kako smo godinama unazad svjedoci nesreća na moru blizu obala Budve.

"Neke porodice su ostale bez svojih članova, počinioci su neotkriveni i nekažnjeni. U slučaju tragične pogibije Maje Šljivančanin, kazna je neprihvatljiva i čak neumjesno blaga. Izgubljeni život jednog ljudskog bića ni u kome slučaju se ne može izjrdnačiti sa 120 sati društveno korisnog rada", poručila je između ostalog Kuznjecov.