28-03-2024

(FOTO/VIDEO) Opština Budva nagradila najbolje sportiste u 2023. godini

Opština Budva danas je nagradila najbolje u sportu za 2023. godinu u pet kategorija, a svečana ceremonija dodjele nagrada i priznanja upriličena je u Velikoj sali Opštine Budva.


Foto: portal RTV Budva

Komisiju koja je odlučivala o najboljima u prošloj godini su činili: predsjednik Opštine, Milo Božović, predsjednik Skupštine opštine, Nikola Jovanović, glavna gradska administratorka, Nevenka Božović Jovović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, Danijela Došljak i rukovodilac Sektora za sport u Sekretarijatu za društvene djelatnosti, Saša Dakić.

Potpredsjednica Opštine Budva, Jasna Dokić izjavila je da je uvijek bila za podršku svim sportistima, te da je sada u prilici da sa trenutne pozicije i lično i zakonski uputi podršku.



"Oni će uvijek imati moju podršku, a ubuduće još više. Zadovoljna sam, znam da možemo više. Radićemo na tome da sve generacije sportista u Budvi i sve sportske klubove maksimalno podržavamo. One najbolje ćemo uvijek na ovaj način kao danas posebno uvažiti. Što se Opštine Budva tiče, vrata su im uvijek otvorena i imaće od nas vjetar u leđa", poručila je Dokić.

Za najboljeg sportistu Budve u 2023. godini, u konkurenciji 16 sportista iz 14 klubova, izabran je član Bokserskog kluba "Budva" i seniorski reprezentativac Crne Gore, Petar Liješević. Na Evropskom prvenstvu za mlade koje je održano krajem 2023. u Budvi i Podgorici, budvanski bokser osvojio je zlatnu medalju. Takođe, najbolji rezultat postigao je i na Državnom prvenstvu. Liješević je od strane Bokserskog saveza Crne Gore proglašen za najboljeg boksera u prošloj godini, a dobitnik je stipendije COK-a do Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Liješević je nakon ceremonije kazao da je počestvovan priznanjem koje mu je dodijeljeno od strane Opštine Budva.

"Počastvovan sam što sam najbolji sportista Budve. Budva je grad sporta i nadam se da ću u sljedećoj godini opet biti izabran za najboljeg sportistu", kazao je Liješević.



Za najbolje perspektivne sportiste Budve u 2023. godini proglašeni su: član Bokserskog kluba "Budva", Strahinja Mrdak, Ljubica Nikčević iz Ju-jutsu kluba "Budva" i mladi vaterpolista PVK Budva, Matija Franeta.

"Zahvaljujem se Opštini na ovako lijepom prijemu i nagradama. Zaista puno znači i daje podsticaj za još bolje uspjehe", izjavila je Ljubica Nikčević, koja je prošle godine osvajala zlatne, srebrne i bronzane medalje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.



U kategoriji "najbolji sportski klub", u konkurenciji 11 predloženih klubova iz Budve, za najbolji kolektiv u 2023. proglašen je Bokserski klub "Budva", koji je već šest godina najbolji klub u Crnoj Gori.

Predsjednik kluba, Davor Dokić zahvalio je Opštini Budva na razumijevanju koji je lokalna uprava imala za BK Budva koji je, kako je kazao, opravdao sve što je uloženo u njega.

"Naši rezultati su ne dovoljni za Budvu, nego vjerujte i za mnogo veće gradova. Kada tako mali klub ima šampione kalibra Liješevića, Bojane Gojković, malog Mrdaka, taj klub zaslužuje svaki respekt. Opština je to prepoznala, imali smo jaku podršku od strane svih i nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti istim putem", kazao je Dokić.

Za najboljeg sportskog trenera u 2023. godini proglašen je trener Bokserskog kluba "Budva", Nikola Ružić, a za najboljeg sportskog radnika, predsjednik Odbojkaškog kluba "Budva", Radenko Marović.

"Htio bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim Opštini Budva koja je pomogla u ostvarenju stvari koje smo planirali za ovu i sljedeću godinu, i svima koji su bili dio našeg zajedničkog projekta", kazao je Marović.



Plaketom za doprinos razvoja fudbalu odlikovan je višedecenijski sekretar Omladinskog fudbalskog kluba "Petrovac", Krsto Armenko.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su potpredsjednica Opštine Budva, Jasna Dokić, glavna gradska administratorka Nevenka Božović Jovović i rukovodilac Sektora za sport u Sekretarijatu za društvene djelatnosti, Saša Dakić.


M.S.