22-06-2023

(FOTO/VIDEO) Otvoren novi turisitčko-informativni biro u Rafailovićima

Novi turističko-informativni biro otvoren je danas u prostorijama Mjesne zajednice Bečići u Rafailovićima u prisustvu predstavnika Opštine Budva, Turističke organizacije opštine Budva i MZ Bečići.


Foto: portal RTV Budva

Predstavnica TO Budva Marija Franeta tom prilikom istakla je da Turistička organizacija nastavlja saradnju sa mjesnim zajednicima, te da mještani Rafailovića od sada mogu da prijave goste u turističko-informativnom birou, uz mogućnost plaćanja boravišne takse kao i dobijanja svih neophodnih informacija.

"Trenutno na budvanskoj rivijeri radi 19 biroa koji su raspoređeni na cijeloj teritoriji naše opštine. Učinili smo da svaki naš sugrađanin i turista ima mogućnost da izvrši prijavu boravka i plati boravišnu taksu. Info punktovi su značajni jer naše kolege nude informacije o našem gradu, o svim dešavanjim, kao i brojnim manifestacijama koje organizujemo, ali i neke druge informacije koje su bitne turistima za vrijeme boravka u Budvi", kazala je Franeta.



Član Savjeta MZ Bečići Damjan Kuljača naglasio je da imaju odličnu saradnju sa Turističkom organizacijom. Kako je rekao, novi info punkt u potpunosti će zadovoljiti potrebe Rafailovića.

"Kod nas radi jako stručan kadar, jer su Rafailovići jedno od udarnih mjesta na turističkom nivou. Doveli smo najbolju ekipu i radnike upravo u Rafailoviće, kako bismo rasteretili svaku gužvu koja može da se zadesi", kazao je Kuljača.



Otvaranju novog biroa prisustvovali su i direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača i sekretar za investicije Opštine Budva Joko Popović.


Foto: portal RTV Budva

Prema podacima TO Budva, na području naše rivijere trenutno boravi 25 hiljada gostiju, od čega je po 12 hiljada smješteno u hotelskom i privatnom smještaju, a preostali broj u drugim vidovima smještaja. Najbrojniji turisti su iz Izraela, Njemačke, Francuske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rusije i Ukrajine.



M.S.