08-06-2022

(FOTO/VIDEO) Renovirano 200 soba u TN Slovenska plaža, uloženo oko pet miliona eura

U prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu ekonomskog razvoja Damira Davidovića, predsjednika Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Crne Gore Velizara Kaluđerovića, predsjednika Odbora direktora HG "Budvanska rivijera" Mijomira Pejovića i izvršnog direktora HG "Budvanska rivijera" Jovana Gregovića danas su svečano otvoreni renovirani blokovi u Turističkom naselju Slovenska plaža, odnosno 200 soba u vilama Ruzmarin i Maslina.


Foto: Portal RTV Budva

U renoviranje 200 smještajnih jedinica u dva bloka Turističkog naselja Slovenska plaža, uloženo je oko pet miliona eura. Sredstva je obezbijedio Investiciono razvojni fond Crne Gore po povoljnim uslovimia otplate.


Foto: Mijomir Pejović, predsjednik Odbora direktora HG "Budvanska rivijera"

"Renoviranjem pomenutih blokova mi u značajnoj mjeri podižemo kvalitet turizma, ne samo Slovenske plaže i Budvanske rivijere već Budve i Crne Gore. Na ovaj način stvaramo dobre osnove za razvoj HG "Budvanska rivijera", što će značajno uticati na njenu prepoznatljivost, a samim tim i na konkurentnost. Želim da se zahvalim prije svega IRF-u što su prepoznali značaj ove investicije, a takođe i izvođačima radova koji su na vrijeme i kvalitetno obavili sve neophodne radove i ispoštovali rokove", kazao je Pejović.




Foto: Jovan Gregović, izvršni direktor HG "Budvanska rivijera"

Gregović se zahvalio svim partnerima koji su omogućili da se realizuje ova značajna investicija, ističući da će i druge kapacitete sa trenutno tri zvjezdice u narednom periodu takođe podići na viši nivo.




Foto: Damir Davidović, državni sekretar MEK

"Ono što sam imao priliku da vidim danas zaista raduje. Za Slovensku plažu 200 soba djeluje kao da to nije veliki pomak, ali ja bih rekao da je to izuzetno značajno, jer nema puno objekata u Crnoj Gori koji kao samostalni objekti imaju toliko smještajnih jedinica. Jako je dobro da nešto što je bilo u lošem stanju ranije, što često nije moglo da bude u funkciji i otežavalo funkcionisanje menadžmentu Budvanske rivijere u cilju što boljih finansijskih rezultata da je to sada renovirano i da će to da bude u potpunosti u funkciji. Ja sam siguran da to sada odgovara standardima najzahtjevijih tržišta", kazao je, pored ostalog, sekretar Davidović.




Foto: Velizar Kaluđerović, predsjednik Odbora direktora IRF-a CG

"IRF je omogućio da se ova investicija realizuje sredstvima od pet miliona eura po najpovoljnijim usloviima, sa deset godina rokom otplate, tri posto kamatne stopa i dvije godine grejs perioda. Zaista je veliko zadovoljstvo da se samo nakon nekoliko mjeseci od kada je počela realizacija investicije suočimo sa činjenicom da je 200 soba renovirano i podignuto na nivo četiri zvjezdice. Radujemo se takođe i nastavku naše saradnje jer znamo da je ova lokacija neponovljiva, a pošto je vrijeme učinilo svoje zahtjeva da se ove i slične aktivnosti nastave. IRF će sa radošću i zadovoljstvom pratiti sve te buduće aktivnosti", kazao je Kaluđerović.




Video: renovirana soba


Foto: HG Budvanska rivijera

Nakon svečanog otvaranja renoviranih vila uslijedio je koktel za sve prisutne.


Foto: Portal RTV Budva

J.M.