22-04-2024

(FOTO/VIDEO) TOB simbolično obilježila Dan planete Zemlje ispred novootvorenog objekta kod tvrđave Mogren

Međunarodni Dan planete Zemlje obilježila je i Turistička organizacija opštine Budva simboličnom sadnjom mladih sadnica trešnje, poznatom kao voće sreće, ispred turističko - informativnog biroa koji je danas i zvanično otvoren u neposrednoj blizini tvrđave Mogren.


Foto: Portal RTV Budva

Zamjenik direktora TO Budva, Nikola Kralj kazao je da nastavljaju da pokrivaju teritoriju opštine Budva sa otvaranjem novih turističkih punktova, a danas je to, kako kaže, slučaj sa ovim potezom gdje će bolju pristupačnost imati posjetioci MZ Prijevor, Svinjište, Jaz i Donja Lastva.


Video: TOB

"U ovom novom punktu će svi oni moći da prijave goste, izvrše naplatu boravišnih taksi i dobiju turističke informacije koje su im potrebne. A sam čin obilježavanja Međunarodnog Dana planete zemlje smo osmislili simboličnom sadnjom mladih sadnica trešnje jer to najprije dekorativna voćka u cvjetanju, a zovu je i voće sreće. Koristim priliku da čestitam svima koji slave današnji svijetski Dan planete, posebno organizacijama i udruženjima koji se bave zaštitom životne okoline jer očuvano i uređeno prirodno okruženje je naš najznačajniji turistički resurs", rekao je ovim povodom Kralj.



Otvaranju je prisustvovala i potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić, koja je kazala da je riječ o predivnoj priči koja povezuje plažu Mogren, Tvrđavu i okolna naselja.

"To su destinacije koje omogućavaju da Budva diše punim plućima i da turisti na svim lokacijama imaju pristup potrebnim informacijama, te da budemo u funkciji građana, zbog čega i jesmo na svojim pozicijama. Zaista mi je zadovoljstvo što sam danas ovdje, i Opština je uvijek tu da podrži sve manifestacije, pa i ovo simbolično otvaranje, i da im poželimo srećan rad", kazala je Dokić.




Foto: Portal RTV Budva

Predstavnik MZ Prijevor i Seoca Ivo Marinović se zahvalio TOB i drugim institucijama Opštine na uspješnoj saradnji i na njihovoj posvećenosti izradi ovog projekta, a naročito direktoru TOB Nemanji Kuljači, kao i potpredsjednici Opštine Jasni Dokić.




Foto: TOB

Tvrđava Mogren: Jedan od najljepših vidikovaca na budvanskoj rivijeri.