24-04-2023

(FOTO/VIDEO) U Budvi održana prva regata u klasi ILCA i Optimist

U znak sjećanja na nedavno preminulog sugrađanina, budvanskog oriđinala Nikolu Vukčevića Krpu, u Budvi je 22. aprila, na Dan planete Zemlje održana prva po redu regata u klasi ILCA i Opštimist, a u organizaciji NVO Feral i novoosnovanog Jedriličarskog sportskog kluba „Galiola“.



Regata je upravo održana pod nazivom „Nikola Vukčević Krpa“ koji je donio prvu jedriličarsku dasku u Budvu i bio začetnik Windsurfing sporta u našoj sredini.

Ovaj sportski događaj poslužio je i kao promocija JK Galiola čiji će osnivači nastojati da jedrenje približe budvanskoj djeci i omladini, budući da Budva, za razliku od većine primorskih gradova, do sada nije imala klub.



Nakon prve regate organizatori očekuju ozbiljnija takmičenja u našem gradu, te se nadaju velikom interesovanju. Naredni koraci biće upotpunjavanje stručnog štaba, nabavka opreme, kao i odabir lokacije za treninge i klupske prostorije.

Podršku NVO Feralu i JK Galiola u organizovanju regate iskazali su JK Delfin, JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić Herceg Novi i Crnogorski jedriličarski savez, kao i Turistička organizacija Budva i D.O.O. Komunalno Budva, te mnogi privrednici grada.

Pogledajte dio atmosfere sa subotnje regate u budvanskom akvatorijumu:




M.S. / Foto & video: NVO Feral