24-08-2019

FOTO: Vrela ljetnja “Petrovačka noć”

Da se ljeto još uvijek ne predaje i da kvalitetna muzika i dobra organizacija krajem avgusta mogu da privuku više hiljada turista u malo, šarmantno turističko mjesto dokazala je još jedna nezaboravna “Petrovačka noć” koja je, u stvari, počela zanimljivim dnevnim dešavanjima.

FOTO: Vrela ljetnja “Petrovačka noć” | Radio Televizija Budva

Već oko 16 sati mještani i njihovi gosti su “odmjerili snage” u sportskim disciplinama, a najbolji su osvojili i vrijedne nagrade.

Dame iz ženske vokalne grupe “Harmonija” autorskim pjesmama posvećenim moru, ribarima i Mediteranu pozvale su brojne goste Petrovca na još jedno lijepo druženje koje će potrajati do duboko u noć.

“Slatki kutak” na trgu ispred “Crvene komune” obogatile su maštovite ruke članica Organizacije žena Budve i NVO “Sveti Stefan – naš dom” uz podršku Udruženja šefova kuhinja Crne Gore. U ukusima ruštula, patišpanja, priganica, sirnice i mnoštva slatkih specijaliteta karakterističnih za ovaj kraj uživali su brojni posjetioci.

Interesovanje je bilo ogromno i za “slani kutak” gdje su vrijedni ribari Kluba za sportski ribolov “Širun” ispekli i podijelili 500 kilograma ribe, uz koju je točeno hladno nikšićko pivo i “plantažino” vino.

Nakon tradicionalnog defilea šetalištem, u pratnji veselih gostiju, posebno djece, Gradska muzika Budve je, na glavnoj bini, održala koncert popularnih melodija, a publika ih je sve vrijeme pratila aplauzima.

Mlada crnogorska pjevačica Milena Vučić toplu noć je brzim ritmovima dovela do usijanja, a pored svojih pjesama: Indijana, Da l' ona zna, Luče… obradovala je brojne fanove brojnim domaćim i svjetskim hitovima.

„Hvala Turističkoj organizaciji Budve na prilici da pjevam opet pred ovom divnom publikom, želim da se gledamo što češće i da svake godine ljudi piju dobrog vina, jedu dobre ribe i uživaju u kvalitetnoj muzici“ – rekla je nakon nastupa.

Zvijezda večeri – Vlado Georgiev na scenu je stupio nakon 22 sata i već tada je bilo jasno da je petrovačko šetalište malo da primi toliki broj gostiju koji su došli da uživaju u njegovoj muzici.
Ređali su se hitovi: Jedina, Iskreno, Anđele, Lagala si me, Mi nismo mi i još mnogi drugi koje je Vlado pjevao uglas sa publikom, a uz numeru “Hej ti” na nebu iznad Petrovca je “eksplodirao” spektakularni vatromet koji je označio kraj još jedne noći koja će, sasvim sigurno, svima dugo ostati u pamćenju.

„Pošto ova manifestacija dugo traje, ja sam i ranije znao doći u Petrovac sa društvom i provoditi se. Drugi put ovdje sviram i srećan sam što je došlo ovoliko ljudi“ – rekao je Vlado Georgiev ne krijući zadovoljstvo održanim koncertom.

„Još jedan predivan dan, još jedna predivna noć u Petrovcu koju smo upotpunili sportskim, gastro i zabavnim dijelom manifestacije. Potrudili smo se da dužinom čitavog petrovačkog šetališta svi osjete čari ove noće i mislim da smo uspjeli u tome“ – istakao je Vukoslav Rucović, zamjenik direktora Turističke organizacije opštine Budva i najavio skoro duženje na još jednoj lijepoj manifestaciji „Fešta na plaži“ koja će se 15.septembra održati u Rafailovićima u organizaciji TOB-a i MZ „Bečići“.