16-02-2021

(FOTO) Zatvorena šetališta, pojačana kontrola ispred Doma zdravlja

Nove preventivne mjere koje je Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje donio juče podrazumijevaju i zabranu koriščenja šetališta, plaža i svih javnih površina na području Budve. Kao što se danas moglo vidjeti, šetališta na teritoriji naše opštine su prazna, a građanima je, u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, onemogućen ulazak.


Šetalište u Budvi

"Danas su zatvorena gornje i donje šetalište u Budvi i šetalište u Petrovcu. Postavljen je jedan komunalni policajac ispred Starog grada koji je upozoravao građane na zabranu ulaska u Stari grad, osim za ljude koji tamo imaju stanovanje ili poslovni prostor. Danas samo u tom dijelu radili preventivno. Imamo u najavi da ćemo morati da radimo još neku blokadu", rekao je za naš portal v.d. načelnik Komunalne inspekcije i policije Budva, Darko Čelebić.


Šetalište u Petrovcu

Po preporuci predsjednika Opštine, a na molbu Doma zdravlja, ustanovljeno je i dežurstvo ispred te zdravstvene ustanove.

"Dva komunalna policajca stoje na ulazu Doma zdravlja i sugerišu ljudima da moraju držati socijalnu distancu kako ne bi došlo do širenja koronavirusa", rekao je Čelebić.

Kada je poštovanje važećih mjera u pitanju, u prethodnom periodu u Budvi je bilo problema. Utisak našeg sagovornika je da je situacija sada bolja.

"Čini mi se da je voda došla do poda pa vidim pomake u tom dijelu. To je negdje i prezentovano u cilju suzbijanja korone i stvaranja uslova da naredna sezona liči na nešto. Jer ako budemo imali sezonu na nivou prethodne onda to ne valja ništa. Mislim da su se pojedini građani iz mogućeg kasnijeg ekonomskog interesa koji mogu imati povinovali ovim mjerama", istakao je on.

Pogledajte kako danas izgledaju zatvorena šetališta u Budvi i Petrovcu:








Autor: M.S.
Foto: Komunalna policija