24-01-2024

Franeta: Budva će imati dva predstavnika na Olimpijskim igrama

Članovi plivačkih selekcija Crne Gore prošle sednice boravili su na mini pripremama u Trebinju. Zajedno sa selektorkom plivačke reprezentacije Crne Gore Danijelom Franetom na pripremama u Trebinju bilo je i sedam članova PVK Budva.

Franeta: Budva će imati dva predstavnika na Olimpijskim igrama | Radio Televizija Budva

Foto: Polis/Printscreen

Članovi PVK Budva njih sedmoro boravilo je u sklopu reprezentacije na sedmodnevnim pripremama u Trebinju. Selektorka plivačke reprezentacije Crne Gore Danijela Franeta istakla je za Polis da je ekipa maksimalno iskoristila sve uslove i vrijeme koje su proveli zajedno.

"Ove godine tim Crne Gore sastavljen je iz nekoliko selekcija, gdje sam ovog puta pozvala i najmlađe plivače, 2013. godište među kojima je i bila Stanislava Petrović koja je protekle godine oborila nekoliko rekorda. Moram istaći da mi je veliko zadovoljstvo što su one uspjele da se uklope u veliki tim jer nije lako sa deset godina pratiti cijeli program koji je bio isplaniran. Međutim, mi smo morali da iskombinujemo sve dane, da odradimo 14 treninga u vodi po 6 km, tako da smo taj glavni cilj odradili. 12 km dnevno plivanja i gdje smo radili jedan suvi trening između, ono što mi je najbitnije jeste da su sva djeca ostala zdrava i da su odlično odradili posao", istakla je Franeta.

Budva će sigurno imati dva predstavnika na najznačajnijem takmičenju u ovoj godini odnosno Olimpijskim igrama u Parizu dodala je Franeta.

"Ono što je evidentno jeste da će to biti Jovana Kuljača, jer mi idemo 9. februara na svjetsko prvenstvo u Dohu. Jovana je jedina djevojka koja će nastupati sada u Dohi, od momaka su tu Ado Gargović i Miloš Milenković koji će do kraja maja znati kada naš Olimpijski komitet zahtijeva konačna imena od našeg Saveza, tako da ko bude imao više bodova taj će predstavljati Crnu Goru na Olimpijskim igrama. Ono što znamo jeste da će to biti budvanski sportisti i da će u Parizu imati oba predstavnika", istakla je ona.

Pripreme pred svjetsko prvenstvo u Dohi su privedene kraju u ovkiru kog će Miloš Milenković nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara delfin, a najbolja crnogorska plivačica Jovana Kuljača 50 i 100 metara kraul.