13-05-2023

Franeta: Crnogorska delegacija posjetila Tursku, veliki prostor za saradnju Bodruma, Budve i drugih opština

Crnogorska delegacija posjetila je Istanbul i Bodrum i tom prilikom razgovaralo se o saradnji između grada Bodruma i Budve i Danilovgrada kao i dugogodišnjoj saradnji Turske i Crne Gore, saopštio je predsjednik Odbora direktora Akademije znanja, Aleksandar Franeta


Foto: Aleksandar Franeta

On je kazao da su delegaciju iz Crne Gore predstavljali bivši ministar Aleksandar Stijović, bivša savjetnica predsjednika Vlade Maida Gorčević, a ispred Opštine Danilovgrad predsjednik Opštine Aleksandar Grgurović, potpredsjednica Opštine Marija Radonjić i sekretarka za investicije Jovana Radulović.

"Posjeta Bodrumu je bila prilika za niz sastanaka sa gradonačelnikom Bodruma Ahmetom Arasom i guvernerom Bilgenom Bajerom, kao i sa vlasnikom Azka korporacije gospodinom Bulentom Kajom i njegovim saradnicima. Naša delegacija je na sastancima razgovarala o budućoj saradnji između Bodruma, Budve, Danilovgrada i ostalih crnogorskih opština u oblastima solarne energije, fabrikovanja vode i poljoprivrede. Crnogorska delegacija je imala priliku da obiđe poljoprivredne banke sjemena, polja lavande i da razmjeni iskustva iz ovih oblasti. Na sastancima je konstatovano da postoji veliki prostor za saradnju između ovih opština u najboljem interesu Crne Gore i Turske, nakon čega će uslijediti i posjeta turskih zvaničnika Crnoj Gori gdje će se konkretizovati saradnja", istakao je Franeta.