04-03-2021

Franeta: Oštro osuđujemo skrnavljenje kulturno-istorijskih spomenika bilo gdje na teritoriji naše države

Prizor na koji su Budvani jutros imali prilike da naiđu na ulazu u Stari grad je lice druge Crne Gore, izopačeno i opasno po opstanak svega časnog što je ugrađivano kroz našu istoriju, poručio je predsjednik IO Prave Budva, Aleksandar Franeta.


Foto: Prava Budva

Prema njegovim riječima, snage koje propagiraju negiranje jasno dokazive istorije i činjenica danas predstavlja mali procenat sugrađana koji, smatra Franeta, svakodnevno pokazuju šta bi se desilo da je kojim slučajem rezultat avgustovskih izbora bio drugačiji

On je istakao da Prava Budva oštro osuđuje skrnavljenje kulturno-istorijskih spomenika bilo gdje na teritoriji naše države.

"Ovo čemu prisustvujemo je čin primitivizma, nekulture i neobrazovanosti. Tražimo da se počinioci otkriju, ne toliko zbog zakonskog sankcionisanja, već samo želimo da saznamo ko se od naših sugrađana drznuo počiniti ovo nedjelo. Sigurni smo da će obrukati svoje pretke, jer nema bratstva u ovom kraju koje nije doprinijelo pobjedi i oslobođenju Budve zajedno sa srpskom vojskom te 1918. godine", ocijenio je Franeta.

Kako je kazao, većinsku Budvu, časne sugrađane, pozivaju na dostojanstvenu reakciju i ponašanje.

"Ovih dana se vodi bitka između dvije Crne Gore i sigurni smo da ćemo dostojanstvom, kulturom i mudrošću pobijediti ostatke nečasne Crne Gore", zaključio je predsjednik IO Prave Budva.


M.S.